מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קורה לי?אושו03/11/2007
שלום דר',
אני פונה אלייך מאחר ועדיין אין לי פסיכיאטר באיזור מגוריי...
אני סובלת כבר הרבה שנים מהפרעה ביפולארית ומטופלת לאחרונה בואלפורל 1000מ"ג, טגרטול 800מ"ג, רמרון 60מ"ג ותרוקטיל 50מ"ג.
לפני כמעט 7 חודשים בעלי התאבד. היה לי מאוד קשה להתמודד עם זה (ניסיתי מספר פעמים להתאבד כדי להיות איתו) ועברתי תקופה לא קלה. לפני 4 חודשים התחלתי את הטיפול הנ"ל ונראה היה שהטיפול עוזר לי. יצאתי מהדיכאון הקשה והמחשבות האובססיביות להתאבד הפסיקו אך ב3 שבועות האחרונים קורה משהו שאין לי הסבר לגביו. המצב רוח שלי משתנה מאוד מהר מהיי - מחשבות מתרוצצות, רעיונות והתלהבות לגבי העתיד, אופטימיות מוגזמת והחלטות פזיזות, לדאון - בכי, כאב נפשי, הרגשה שלעולם לא אוכל לשקם את עצמי, ואף רצון במחלה חשוכת מרפא ובמוות.
התנודתיות הזו מקשה עליי ועל משפחתי מאוד. חשוב לציין שאני נכון להיום לא בטיפול מאחר ועברתי דירה (עוד החלטה פזיזה שאני מתחרטת עלייה היום).
האם זוהי תגובה נורמאלית לאבל?
האם המחלה עדיין לא מאוזנת?
האם עליי לשנות את המינונים שוב?
אני מאוד מפחדת מאפיזודה נוספת. אשמח לתגובתך.
אושו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה לי?
03/11/2007לאושו שלום
קודם כל עליך למצא רופא מטפל בהקדם האפשרי. יש מצב שנקרא מחלה ביפולרית של גלים מהירים. יש למצב הזה גורמים שונים, בינהן טיפול בנוגדי דיכאון. בדרך כלל מפסיקים בהדרגה את הטיפול נוגד הדיכאון. אפשר גם שתפקוד לקוי של בלוטת התריס יכול לגרום לזה. אלו המלצות כלליות ולא אישיות. הכי חשוב שתמצאי רופא שידריך אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)