דפאלאפט- תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפאלאפט- תופעות לוואי
    מיכל
    20/06/2010

שלום רב,
    אימי כבת 63 ומטופלת ע"י פסיכיאטרית.
    היא נוטלת 600 מ"ג ליום כדורי דפאלאפט:
    הפסיכיאטרית לא הזהירה אותנו באפשרות לתופעות לוואי חמורות כגון:עליה בתדירות מתן שתן, אי שליטה במתן שתן, דלקת וואגינאלית ודכאון קליני.. לצערי הרב, הרופאים במדינה שלנו אינם מגלים את האמת בדבר תופעות הלוואי האפשריות של הכדורים אותם אנו נוטלים ומה שקורא, אני נאלצת להיות רופאה של אימי, ולקרוא במדריך התרופות של הכללית מידע נוסף של כל התרופות שהיא לוקחת... כעת אני מבינה, מדוע אימי אינה שולטת במתן שתן,ומדוע נאלצה ללכת לאורולוג, שהוסיף לה תרופה לשליטה בשתן, וכעת אני מבינה גם מדוע הרופאת נשים, נתנה לה משחה עם מזרק ואגינאלי למרוח ולהיות במעקב עם אולטרא סאונד רחמי...ומה לגבי תופעת הלוואי של דכאון קליני שגורם הדפאלאפט? אז מדוע אימי צריכה לקחת אותו אם לכך הוא גורם?
    מה עלי לעשות כעת? ביודעי שכדור דפאלפט גורם לתופעות שהזכרתי? האם להפסיק את הדפאלאפט? וכך גם האם האי שליטה במתן השתן של אימי יפסיק?
    אני פשוט בשוק מהפסיכיאטרים במדינה שלנו, מצד אחד נותנים כדור לדכאון שאמור לטפל בבעיה, אך גורם לבעיות ותופעות לוואי אחרות, מדוע הפסיכאטרית לא מיידעת את הפציינט בדבר התופעות לוואי הללו? כמו-כן, בעבר אימי נטלה כדורי קלונקס גם מהפסיכיאטר, שגרמו לה לשכחה והגברת הרצון לשתיית אלכוהול!!!! את זה גיליתי מהרופאה שמטפלת במרכז לגמילה מאלכוהול!!
    הפסיכיאטר עצמו שהתווה את התרופה הנ"ל, לא ידע שזה גורם להתמכרות לאלכוהול????
    אז במי לסמוך היום??? איך נדע בוודאות מה הכדורים שאנו נוטלים? האם יש פה קנוניה להעשרת הכנסותיהן של חברות התרופות בכל מחיר ובגרימת נזק לחולים???
    עצוב מאוד !! אבל במדינה שלנו אין מספיק התייחסות לנושא הדכאון ולחולים בהם..ועל כן יש קשישים שנותרים לבדם חסרי אונים וללא טיפול נאות....
    אני ממש אובדת עיצות כבר... אין לי כוח נפשי להתמודד עם זה, והפסקתי לטפל בעצמי ולהתרכז רק באימי כל היום...
    וכוחותי אוזלים כי היא לא מטפלת בעצמה...
    בתודה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דפאלאפט- תופעות לוואי

הוספת תגובה

• מיכל לגבי אמא

אוהליה
    21/06/2010

אני בהחלט שותפה לדעתך.
    אני מצטערת שאת עוברת את זה ,ואני אנסה לעזור לך ככל יכולתי.
    זה נכון מאד שאת אמורה לדעת מהן התופעות לוואי כדי שתהיה לך החלטה מודעת לגבי לקיחת תרופה זו או אחרת.
    וזה מאד נכון ומצער עד מאד שלא זה המצב,כי אחרת לא הרבה היו לוקחים על עצמם את הסיכונים הרבים הכרוכים בלקיחת התרופות. ורובם היו מוצאים אלטרנטיבות אחרות, טבעיות לטפל בעצמם.

אני ממליצה לך להתיעץ עם הומאופת או נטורופת על מנת להוריד את הכדור ובמקביל לתת ויטמינים ותוספי מזון ולטפל בה בצורה אחרת,עם פחות נזקים.
    (אמרת משהו על הכללית,אם זו קופת החולים שלך יש שם את דוקטור שולמית לוריא שהיא גם הומאופתית ועושה עבודה רבה בתחום הזה.)

אני אשלח לך כאן לינקים למידע נוסף שיעזור לך להבין את מה שאת כנראה כבר יודעת.
    ודבר נוסף -אם את רוצה עזרה נוספת שאינני יכולה להגיש לך דרך הפורום כתבי לי את המייל שלך ואני אדריך אותך לאן לפנות .
    בהצלחה.
    a]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו