ציפרלקס 20

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס 20
    עדינה
    20/06/2010

שלום דר, יש לי שאלה- אני בת 39 אמא לילדים. לאחר שהתלוננתי לרופאת הנשים על תופעות שמטרידות אותי בהקשר של PMS (עצבנות רבה, מצב רוח ירוד, תוקפנות מילולית, וכד') היא רשמה לי ציפרלקס 20 מג (משקלי 65 קג). הרופאה ציינה לקחת רק שבועיים בחודש (?!)
    האם רצוי לקחת רק לשבועיים כל חודש? תרופה זו לא מיועדת לטיפול ממושך?
    מעולם לא נחשפתי לתרופות מתחום הפסיכיאטריה ואני סך הכל אשה בריאה נפשית ומתפקדת טוב מאוד בחיים האישיים. האם רצוי להתחיל כבר במינון 20 ולא 10? מה דעתך?

מודה לך מראש על כל התיחסות, בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס 20

הוספת תגובה

• מיכל לגבי אמא

ד''ר חיים שם דוד
    21/06/2010

אני בהחלט שותפה לדעתך.
    אני מצטערת שאת עוברת את זה ,ואני אנסה לעזור לך ככל יכולתי.
    זה נכון מאד שאת אמורה לדעת מהן התופעות לוואי כדי שתהיה לך החלטה מודעת לגבי לקיחת תרופה זו או אחרת.
    וזה מאד נכון ומצער עד מאד שלא זה המצב,כי אחרת לא הרבה היו לוקחים על עצמם את הסיכונים הרבים הכרוכים בלקיחת התרופות. ורובם היו מוצאים אלטרנטיבות אחרות, טבעיות לטפל בעצמם.

אני ממליצה לך להתיעץ עם הומאופת או נטורופת על מנת להוריד את הכדור ובמקביל לתת ויטמינים ותוספי מזון ולטפל בה בצורה אחרת,עם פחות נזקים.
    (אמרת משהו על הכללית,אם זו קופת החולים שלך יש שם את דוקטור שולמית לוריא שהיא גם הומאופתית ועושה עבודה רבה בתחום הזה.)

אני אשלח לך כאן לינקים למידע נוסף שיעזור לך להבין את מה שאת כנראה כבר יודעת.
    ודבר נוסף -אם את רוצה עזרה נוספת שאינני יכולה להגיש לך דרך הפורום כתבי לי את המייל שלך ואני אדריך אותך לאן לפנות .
    בהצלחה. ]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני-זו תשובה בשבילך

אוהליה
    21/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל-ציפרלקס

אוהליה
    21/06/2010

זה מצויין שאת בודקת דברים. האמת שכבר עניתי לך תשובה ומחקו אותה מהפורום...
    אני אתן לך נתונים לגבי התרופה שאת עומדת לקחת ובכלל על תרופות ואת תוכלי לבחור מה נכון לך לעשות, אני ממליצה על טיפול טבעי במצבך משום שהוא נטול סכנות של תופעות לוואי חמורות.זה אפשרי,את צריכה לפנות לאיש מקצוע כהומאופת והוא יעזור לך.
    ה- FDA(מנהל הסמים והמזון של ארה"ב) מזהיר: תרופות נוגדות דיכאון עלולות לגרום להחמרה בדיכאון ולהתנהגות אובדנית
    אזהרות אלו מ-22 למרץ 2004 מתייחסות לתרופות נוגדות דיכאון הבאות: פרוזאק (פלואוקסטין), לוסטרל (סרטרלין), סרוקסט (פרוקסטין), פבוקסיל (פלובוקסאמין), ציפרמיל, רסיטל (ציטאלופראם), ציפרלקס (אסיטאלופראם), זיבן (בופרופיון), אפקסור (ונלאפקסין), נפאזודון, רמרון (מירטאזפין)

הסכמה ליטול ציפרלקס מחייבת ידיעה והבנה מלאה של כל תופעות הלוואי והסיכונים הכרוכים בנטילתה.

האם את יודעת מהם?
    תופעות לוואי נפוצות:
    חוסר תיאבון, אימפוטנציה, ירידה בדחף ובתפקוד המיני, נדודי שינה
    טשטוש, סינוסיטיס (דלקת מוגלתית במערות האף), חום, בחילה (נפוץ מאד), שלשולים/עצירות, הזעה מרובה, עייפות וישנוניות, פיהוקים ,הזיות, בלבול, אי שקט, חרדה, אובדן עצמיות, התקפי פאניקה, עצבנות, הפרעות תנועה, הפרעות ראייה, ירידה בלחץ דם בעת שינוי תנוחה, הקאות, יובש בפה, אנורקסיה, שיבוש תפקודי כבד, פריחה, גרד ואדמומיות בעור

אני שולחת לך לינק שייתן לך מידע אודות התרופות הללו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו