הסתגלות לסימבאלתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לסימבאלתה
    שרונה
    21/06/2010

התחלתי טיפול בסימבאלתה, לטיפול בכאב כרוני ודיכאון קל.

המינון שקיבלתי הוא 30 מ"ג. מרגע שהתחלתי להשתמש בתרופה חשתי ערפול קשה והרגשה של סימום.
    בימים הראשונים היו לי עוד תופעות לוואי של שימוש בתרופה (נימול, עייפות, דפיקות לב, כאבי בטן, אובדן תיאבון, בעיות בשינה, הרחה של דברים שאינם קיימים לידי ועוד). אלה פחתו, אך נשארו.
    ההרגשה הכללית שלי פחתה אך לא השתנתה - אני מרגישה מסוממת, לא מחוברת למציאות, לא בפוקוס ולא מרוכזת בכלל (אני לא נוהגת מכיוון שאיני מצליחה להיות מרוכזת מספיק).
    עברו 10 ימים מאז שהתחלתי טיפול בתרופה במינון נמוך (30 מ"ג) ועדיין לא הרגשתי הקלה משמעותית.

אני בת 30, שוקלת כ-50 ק"ג וגובהי כ-1.50. אני נוטלת את התרופה בבוקר.
    הייתי אמורה להעלות מינון ל-60 מ"ג כבר אחרי 5 ימים אך מכיוון שאני לא מסתגלת - נשארתי במינון הנמוך.
    הרופא המטפל ייעץ לי להמשיך עוד כמה ימים.

הבנתי שתרופה זו לא דורשת זמן הסתגלות רב, ובנוסף נראה לי כי התגובה שלי לתרופה - מוגזמת.
    לכן רציתי לשאול האם יכול להיות שהתרופה לא מתאימה לי, או שאלו תופעות לוואי סבירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לסימבאלתה

הוספת תגובה

• הסתגלות לסימבלטה

ד''ר אירנה נתנאל
    21/06/2010

שרונה שלום,

סימבלטה, בדרך כלל נסבלת טוב על-ידי מרבית הנוטלים. תופעות הלוואי הנפוצה הן: בחילה, יובש בפה, עצירות, ירידה בתיאבון, עייפות, ישנוניות והזעה מוגברת. התופעות חולפות תוך כשבועיים עד 4 שבועות לאחר שעולים למינון הטיפולי. במידה וכעבור כחודש על המינון הטיפולי שלך לא תרגישי הקלה בתופעות הלוואי ושיפור בסימפטומים של ההפרעה ממנה את סובלת, כדאי לפנות לרופא המטפל. במידה והוא יתרשם שהתרופה איננה מתאימה לך היא יכול להציע לך תרופה אחרת.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו