מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתגלות לסימבאלתהשרונה21/06/2010
התחלתי טיפול בסימבאלתה, לטיפול בכאב כרוני ודיכאון קל.
המינון שקיבלתי הוא 30 מ"ג. מרגע שהתחלתי להשתמש בתרופה חשתי ערפול קשה והרגשה של סימום.
בימים הראשונים היו לי עוד תופעות לוואי של שימוש בתרופה (נימול, עייפות, דפיקות לב, כאבי בטן, אובדן תיאבון, בעיות בשינה, הרחה של דברים שאינם קיימים לידי ועוד). אלה פחתו, אך נשארו.
ההרגשה הכללית שלי פחתה אך לא השתנתה - אני מרגישה מסוממת, לא מחוברת למציאות, לא בפוקוס ולא מרוכזת בכלל (אני לא נוהגת מכיוון שאיני מצליחה להיות מרוכזת מספיק).
עברו 10 ימים מאז שהתחלתי טיפול בתרופה במינון נמוך (30 מ"ג) ועדיין לא הרגשתי הקלה משמעותית.
אני בת 30, שוקלת כ-50 ק"ג וגובהי כ-1.50. אני נוטלת את התרופה בבוקר.
הייתי אמורה להעלות מינון ל-60 מ"ג כבר אחרי 5 ימים אך מכיוון שאני לא מסתגלת - נשארתי במינון הנמוך.
הרופא המטפל ייעץ לי להמשיך עוד כמה ימים.
הבנתי שתרופה זו לא דורשת זמן הסתגלות רב, ובנוסף נראה לי כי התגובה שלי לתרופה - מוגזמת.
לכן רציתי לשאול האם יכול להיות שהתרופה לא מתאימה לי, או שאלו תופעות לוואי סבירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לסימבלטה
ד''ר אירנה נתנאל21/06/2010שרונה שלום,
סימבלטה, בדרך כלל נסבלת טוב על-ידי מרבית הנוטלים. תופעות הלוואי הנפוצה הן: בחילה, יובש בפה, עצירות, ירידה בתיאבון, עייפות, ישנוניות והזעה מוגברת. התופעות חולפות תוך כשבועיים עד 4 שבועות לאחר שעולים למינון הטיפולי. במידה וכעבור כחודש על המינון הטיפולי שלך לא תרגישי הקלה בתופעות הלוואי ושיפור בסימפטומים של ההפרעה ממנה את סובלת, כדאי לפנות לרופא המטפל. במידה והוא יתרשם שהתרופה איננה מתאימה לך היא יכול להציע לך תרופה אחרת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)