קסאנאגיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קסאנאגיס
    מיכלי
    21/06/2010

אני בת 25 ובריאה בדר"כ.
    סיימתי תואר ראשון ובשבוע שעבר התחלתי עבודה חדשה ודיי מלחיצה בתחום שלא מוכר לי. אני יודעת שתוך כמה שבועות אני אסתגל, אבל בנתיים אני מחפשת קצת דרכים שיקלו עלי.
    רציתי לשאול אם אני אקח בשבועיים- שלוש הראשונים של העבודה קסאנאגיס בלילה כדי שיעזור לי להירדם, רופא משפחה רשם לי קסאנאגיס.
    לקחתי ב-2 הלילות האחרונים חצי כדור של .05. ז"א לקחתי 0.25 לפני השינה ב-2 הלילות האחרונים וזה ממש עזר לי. אני לא ממש בלחץ אבל זה עניין פסיכולוגי כזה שאני מפחדת שאני אהיה בלחץ ולא ארדם ואז לא אקלוט כלום ואתפקד בעבודה.
    אני יודעת שזו תרופה ממש מכרת ואני לא רוצה להשתמש בה הרבה, אבל האם נראה לכם ששימוש של שבועיים- שלוש במינון כזה מנוך ורק בלילה לפני השינה ממכר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קסאנאגיס

הוספת תגובה

• קסאנאגיס

ד''ר אירנה נתנאל
    22/06/2010

רעות שלום,

מינון נמוך ולתקופה קצרה לא אמור ליצור תלות. יחד עם זאת חשוב להבהיר שלחץ עצמו כמו מעגל קסמים יותר התניה שקשה לשבור אותה בהמשך. כלומר, המוח הופך להיות מותנה ללילה, לשינה, לחדר שינה, למיטה ואז תרגישי מתח גם כשאין לכך סיבה הנראית לעין. לכן חשוב להקפיד על כללים של הגיינת השינה. לדוגמא, ללמוד תרגילי הרפיה, לא לקחת דעגות למיטה, לא לנסות להירדם בכוח, להקפיד שטמפרטורת החדר תהיה נעימה, לא לישון עם אורות דלוקים, לא לראות טלוויזיה במיטה לפני השינה, לא הולכים לישון רעבים ועוד.......

בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) ניתן ללמוד כלים שיעזרו לשפר את השינה. CBT הינו טיפול קצר וממוקד ומאפשר ללמוד שליטה בהפרעת שינה בהווה וגם לטווח הארוך.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו