שאלה בקשר להפרעת זהות דיסוציאטיבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר להפרעת זהות דיסוציאטיבית
    רין-רין
    26/06/2010

אני בקשר כבר שלוש שנים עם בן זוג שלדעתי סובל DID. בתחילת הקשר היו לו התחלפויות מרובות, פוגות ואמנזיה דיסוציאטיבית. עם הזמן ובעזרתי הוא מודע לבעיה. אישיות נוספת התגלתה בפניי והודיע לי שעליתי עליו, ושהוא נפרד מהאישיות הראשית שלא מודע לו.
    הוא תואם את הפרופיל הדיאגנוסטי כמעט במדוייק.
    הייתי רוצה הבהרה בקשר לאחד הסעיפים. כשאומרים שלאדם עם DID יש שתי אישיויות ומעלה מתכוונים לשתי אישיויות כולל האישיות הראשית ופיצול אחד? או אישיות ראשית ושני פיצולים ומעלה?
    היינו רוצים לאבחן את הבעיה באופן מקצועי, ידוע לי על שאלונים מסויימים שעוזרים "לסגור" על ההפרעה. האם יש לכם עוד מידע בנושא?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרופיל של הפרעת זהות דיסוציאטיבית

ד''ר חיים שם דוד
    26/06/2010

ההפרעה מאוד נדירה והמידע שיש עליה מאד אנקדוטלי ויש שאומרים שמספר הזעהויות עולה על 5 בממוצע.
    בכל דבר שמצריך אביחון כדאי לפנות אל פסיכיאטר או פסיכולוג שיש לו ניסיון במקרים כאלו. ככל שההפרעה יותר נדירה כדאי למצוא את האיש מקצוע שיש לו ניסיון על מנת לאבחן ולא להסתפק בשאלונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו