מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפני נטילת הכדורשלמה מזרחי27/06/2010
קיבלתי בתל השומר נגד OCD פארוקסטין. ורופאת המשפחה אמנם אישרה לי את זה, אך בבדיקת דם שעשיתי בעצתו של פסיכיאטר זה שמטפל בי, התגלה לי כולסטרול גבוה. הנורמה בסיבות 200, ולי יש סביב 300. ולכן הרופא אמרה לי ללכת לדיאטנית להוריד כולסטרול, על מנת ליטול את הכדורים. והיא אמרה שלהוריד כולסטרול זה קשה. ואם נצליח להוריד 10% זה יהיה טוב. השאלה אם זה עדיין לא גבוה בשביל ליטול את התרופה. והיא אמרה לי לשוב אחרי 3 חודשים לראות מה המצב.
הדיאטנית אמנם רשמה לי תפריט, ומצד שני אמרה שהיא אמנם לא רופה, אך חבל לעכב את נטילת הכדורים בגלל הדיאטה. גם ממילא יש לי תור ב25 ביולי, ככה שעוד 3 חודשים לא ריאלי לחכות.
השאלה אם יש צורך ואיך לעדכן את רופאת המשפחה בנתונים של הדיאטנית, ואותו דבר גם לגבי פסיכיאטר זה שמטפל בי, הוא ביקש שאעשה בדיקת דם, אז האם יש צורך או שכדאי לעדכן גם אותו בנתונים של הדיאטנית לפני שאטול את הכדורים.
מה שמפריד ביני לבין הכדורים, זה רק לעדכן את רופאת המשפחה, ואת פסיכיאטר זה שמטפל בי, וברגע שהם יתנו את דעתם, מיצידי אני מוכן לקחת את הכדורים.
אך הוא אמר לי להתחיל בהם בפגישה ב29 באפריל, וחשבנו שזה ילך מהר, אך לא תיארתי לי שיקח קושי בטישור התרופה, ואחר כך לקבוע תור לדיאטנית, ועד שהגעתי, כבר לא נשאר מספיק זמן בשביל לראות אם אפילו אתחיל בימים האלה ליטול את התרופה, ועד ה25.7 שזה עוד חודש בשביל לדעת את ההשפעה של הכדורים עלי.
מה עלי לעשות במצב הזה.?
האם מותר לקחת פרוקסטין על כולסטרול גבוה, אם כן אז מה המקסימום כולסטרול מותר בשביל ליטול את הפרוקסטין. יש לי משהו בסביבות 300, והנורמה היא עד 200.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולסתרול ותיפקודי כבד ופארוקסטין
ד''ר חיים שם דוד29/06/2010כפי שראית תיפקודי הכבד לא מושלמים עוד לפני השימוש בפארוקסטין.ץ אין מניעה מנטילת התרופה ותעשה את הבדיקה שוב פעם אחרי חודש של שימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלמה מזרחי30/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

