שאלה לפני נטילת הכדור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפני נטילת הכדור
    שלמה מזרחי
    27/06/2010

קיבלתי בתל השומר נגד OCD פארוקסטין. ורופאת המשפחה אמנם אישרה לי את זה, אך בבדיקת דם שעשיתי בעצתו של פסיכיאטר זה שמטפל בי, התגלה לי כולסטרול גבוה. הנורמה בסיבות 200, ולי יש סביב 300. ולכן הרופא אמרה לי ללכת לדיאטנית להוריד כולסטרול, על מנת ליטול את הכדורים. והיא אמרה שלהוריד כולסטרול זה קשה. ואם נצליח להוריד 10% זה יהיה טוב. השאלה אם זה עדיין לא גבוה בשביל ליטול את התרופה. והיא אמרה לי לשוב אחרי 3 חודשים לראות מה המצב.

הדיאטנית אמנם רשמה לי תפריט, ומצד שני אמרה שהיא אמנם לא רופה, אך חבל לעכב את נטילת הכדורים בגלל הדיאטה. גם ממילא יש לי תור ב25 ביולי, ככה שעוד 3 חודשים לא ריאלי לחכות.

השאלה אם יש צורך ואיך לעדכן את רופאת המשפחה בנתונים של הדיאטנית, ואותו דבר גם לגבי פסיכיאטר זה שמטפל בי, הוא ביקש שאעשה בדיקת דם, אז האם יש צורך או שכדאי לעדכן גם אותו בנתונים של הדיאטנית לפני שאטול את הכדורים.

מה שמפריד ביני לבין הכדורים, זה רק לעדכן את רופאת המשפחה, ואת פסיכיאטר זה שמטפל בי, וברגע שהם יתנו את דעתם, מיצידי אני מוכן לקחת את הכדורים.

אך הוא אמר לי להתחיל בהם בפגישה ב29 באפריל, וחשבנו שזה ילך מהר, אך לא תיארתי לי שיקח קושי בטישור התרופה, ואחר כך לקבוע תור לדיאטנית, ועד שהגעתי, כבר לא נשאר מספיק זמן בשביל לראות אם אפילו אתחיל בימים האלה ליטול את התרופה, ועד ה25.7 שזה עוד חודש בשביל לדעת את ההשפעה של הכדורים עלי.

מה עלי לעשות במצב הזה.?

האם מותר לקחת פרוקסטין על כולסטרול גבוה, אם כן אז מה המקסימום כולסטרול מותר בשביל ליטול את הפרוקסטין. יש לי משהו בסביבות 300, והנורמה היא עד 200.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפני נטילת הכדור

הוספת תגובה

• בולסתרול ותיפקודי כבד ופארוקסטין

ד''ר חיים שם דוד
    29/06/2010

כפי שראית תיפקודי הכבד לא מושלמים עוד לפני השימוש בפארוקסטין.ץ אין מניעה מנטילת התרופה ותעשה את הבדיקה שוב פעם אחרי חודש של שימוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלמה מזרחי
    30/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו