מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד רדיפה...01/07/2010
שלום,
ברצוני להתייעץ לגביי בעיות מהן אני סובלת אשר אימי מכנה "פרנויות", ודוחקת בי ללכת לייעוץ.
אני חיה ומתפקדת כרגיל,אך חוששת תמיד שמא אנשים עוקבים אחריי,מצוטטים לי או רוצים להרע לי בדרכים שונות (אך לא "אל טבעיות").אני מנסה לחיות בפרטיות מקסימלית ו"לחשוף" על עצמי כמה שפחות מידע שמא זה ינוצל כגדי.
דוגמא לפחד שתוקף אותי הרבה:כל גבר שמתסכל/נדמה לי שמסתכל עליי באופן מיני-אחשוש ממנו מאוד ואדאג שלא אמצא לבד בנוכחותו שמא יאנוס אותי.
באופן כללי,עיקר הפחד שלי הוא מגברים (אך לא רק).יש לציין שעקב עברי יש לי סיבות טובות לחשוד באנשים.החשש לא קיים כאשר מדובר באנשים קרובים אשר קנו את אמוני.
בעיה נוספת,לעיתים אני מתקשה להירדם בלילה עקב פחד ממפלצות (אף על פי שאני יודעת כמובן שאינן קיימות,ומנסה להרגיע את עצמי ללא הצלחה).
התחלתי לחשוש לגביי הבעיות הנ"ל לפניי כשנתיים,אך נראה לי שהן מלוות אותי בצורה זו או אחרת מילדות (אז זה היה "נורמאלי").
מלבד זאת,מעולם לא היו לי "הזיות" או התקפים פסיכוטיים או כל דבר דומה.
בעבר אובחנתי כסובלת מציקלותימיה ודה -ראליזציה.אני בעלת הסטוריה ארוכה של דיכאון וחרדות (מילדות).
מעולם לא השתמשתי בסמים,ואיני שותה אלכוהול או נוטלת תרופות מרשם (מלבד גלולות למניעת הריון).בעבר נטלתי תרופות מקבוצת SSRI .
גילי הוא 20.
שאלתי-
האם באמת מדובר ב"פרנויה" או בכלל בעיה כלשהי?
אם כן,על אילו בעיות תסמינים אלה עשויים להעיד?
כיצד אני יכולה לעזור לעצמי?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד רדיפה
01/07/2010שלום
ללא ספק את מתארת רמת חשדנות גבוה ומגבילה. את כותבת שזה תוצאה מניסיון חיים לא טוב, משהו שמזכיר תגובות פוסט טראומטיות. חשדנות הינה תכונה אנושית אבל כאשר היא מוגזמת גם מקשה על ההתפתחות האישית. יתכן וכדי לשוחח עם בעל מקצוע על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
...01/07/2010נרגעתי.
כלומר,לא סביר שמדובר בפסיכוזה או משהו דומה?
מה לגביי הפחד ממפלצות-זה נורמאלי בגילי?ממה הוא יכול לנבוע?
תודה שוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)