מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זה הכדורים או אני??יה- יה08/07/2010
שלום וברכה. אני בן 25
כל חיי חייתי מאושר לחלוטין מעולם לא ראיתי פסיכאטר וכו'
אהבתי ספורט, מוזיקה, ציור, טיולים חברים לעבוד ללמוד..
לפני כשנה התחלתי לקחת רטלין בהמלצת נויירולוג הריטלין אכן מאד עזר וגם נתן לי תחושת אופוריה ומרץ חזק. אין לי מושג אם זה קשור לרטלין אבל שלשה חודשים אח"כ חוויתי כמה התקפי חרדה קשים. לאחר הסתובבות בין רופאים הלכתי לפסיכאטר שהביא לי ציפרלקס ואסיוול. (לא היה דיכאון- רק חרדה)
אני נוטל את התרופה ציפרלקס כבר 8 חודשים.
התחלתי מ10 מ"ג ציפרלקס. זה היה יעיל מאד נגד חרדה ואחרי שבועיים היא נעלמה.. אבל- פתאום הרגשתי שמשהו גורם לי לתחושת אפתיה חוסר הנאה ואדישות. חוסר כוח בידיים. הייתי מאושר רק ב8 שעות ריטלין. (שגם אותו הפסקתי לקחת בסוף) או בכוס קפה חזק. כל שאר הזמן פשוט אדישות והמון שינה. לא עושה ספורט לא שומע מוזיקה.
אז אחרי 3 חודשים נסיתי להפסיק את הכדור לאט לאט לאט בצורה עצמאית ובאמת הרגשתי שאני "חוזר לעצמי" היה נפלא ומרגש ומאושר בערך שבועיים שלשה. ואז היה לי התקף חרדה נוסף קשה. מיד חזרתי לקחת את הציפרלקס.
החרדה נעלמה מיד ומאז (5 חודשיים) אני לוקח כמו ילד טוב את התרופה ומרגיש כמו זומבי אדיש כל כך עד שאפילו לא בוכה. בכל פעם שאני אצל הפסיכאטר ואומר לו על התחושות האלה
הוא אומר לי להעלות מינון (עוד 5 מ"ג) אני כבר חודש על 30 מ"ג ומרגיש שאולי משהו בתרופה לא עושה לי טוב. כבר 4 שבועות אני גם על אדרונקס (אמור לתת יותר מרץ, כדברי הרופא) ההרגשות לא משתפרות. בכלל.
מה עושים? לנסות להפסיק עם הציפרלקס? מותר לקחת ריטלין? (חודשים לא לקחתי, אבל זוכר שזה עושה לי טוב 'מחזיר' אותי לחיים). אני מרגיש שעכשיו אני יכול לשלוט בחרדה. אז למה להמשיך לקחת את הכדורים?
האם נכון להעלות מינון כל הזמן למרות שהמצב לא משתפר? רמוטיב? ציפרמיל?
ממש אשמח לעזרה!!
תודה גדולה מכל הלב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות?
ד''ר חיים שם דוד10/07/2010שלום לך,
איני יודע להגיד לך בבירור כי יתכן והמדובר בהפרעת חרדה ויתכן שמדובר בעירוב של מספר מצבים. כדאי שתפנה אל הפסיכיאטר שלך לשם הערכה. אני לא חושב שאלו הכדורים- יש אנשים רבים הנוטלים ריטלין ואין להם כל התקפי חרדה אם כי טיפול בריטלין בתחילת הטיפול. אני מדגיש. בתחית הטיפול! עלול לגרום הגברת המתח ואף במקרים מסויימים להתקף חרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות חרדה וריטלין
רזיאל11/07/2010היה לי בדיוק אותו מצב כמו שאתה מתאר. אחרי 8 חודשים התחילו לי התקפי חרדה ועצבנות שאני מאמין שהביאה לדיכאון. כנראה שאצלך, כמו אצלי יש רגישות לתרופות והעובדה שמתחילות לך התופעות לוואי גם בנטילת ציפרלקס ושאתה מרגיש ממש שמח בנטילת ריטלין רק מחזקת את טענתי. אני ממליץ לך בחום ללכת לטיפול אצל פסיכותרפיסט כך שתוכל לעבוד על הדברים שעולים לך בעקבות החרדה ומפריעים לך להתרכז ובמקביל לעשות דברים שעוזרים להעלאת הריכוז ולהשריית רוגע: יוגה, מדיטציה, ספורט בכלל באופן כללי. עם עבודה קשה אתה לא רק תצא מהמצב שאתה נמצא בו היום אלא תהיה לאדם הרבה יותר שלם וטוב לעצמו. צריך הרבה כוח ורצון לעזור לעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)