דחןף לי מאד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחןף לי מאד
    ספיר
    11/07/2010

שלום אני בת 25
    הפסכיאטר שלי אמר לי לקחת ציפרלקס,
    קראתי הרבה באינטרנט שאנשים אומרים שזה גורם להשמנה,
    האם זה נכון?? האם ציפרלקס באמת יכול לגרום להשמנה??
    אני חוששת מאד מהשמנה...
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחןף לי מאד

הוספת תגובה

• עוד משהו....

ספיר
    11/07/2010

הסתכלתי עכשיו על המרשם הוא כתב לי גם: risperdal
    האם גם זה יכול לגרום להשמנה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה מפסיכיאטר.

ספיר
    12/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

יונית
    12/07/2010

חברה יקרה.

לפני שאת מתחילה עם כדורים פסיכיאטריים, דעי שאת עלולה להכניס עצמך לתקופה מאוד לא טובה בלשון המעטה.
    בהמלך עבודתי נתקלתי במאות מקרים של אנשים על כדורים פסיכיאטריים ואוכל לומר לך דבר אחד בוודאות שחוזר על עצמו שוב ושוב - ההתדרדרות האמיתית אצל אנשים אלו החלה בדיוק בנקודה שבה הם החלו עם כדורים פסיכיאטריים. בדיוק בנקודה שאת נמצאת בה. אני לא מאחלת לך לראות חצי ממה שאני ראיתי לגבי איך האנשים האלו נראים ומרגישים היום.

אני לא אלוהים על ענן ורוד. אם את רוצה להזיק לעצמך זו זכותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחןף לי מאד

17/07/2010

שלום
    הסיכוי להשמנה עם צ'פרלקס הוא פחות מ 10%. השמנה מופיע עקב עלייה בתיאבון. תשגיחי ואז את יכולה למנוע את העלייה. עם יש עלייה בלתי נשלטת של התיאבון צריך להחליף את התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה

ד''ר חיים שם דוד
    17/07/2010

ציפרלקס היא תרופה ממשפחת SSRI. רוב האנשים אינם מעלים את המשקל עם הטיפול בציפרלקס אולם חלק מדווחים על הלייה במשקל. חלק אחר מדווח על הפחתת משקךל. בכל מקרה כל אחד יגיב אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו כבר מפחדת לקחת כדורים...

ספיר
    17/07/2010

שלום לכם ותודה על התשובה....
    באותו יום שכתבתי לכם את השאלה,
    התחלתי לקחת את הכדורים שפסיכיאטר בעל שם ידוע מאד נתן לי....
    הוא נתן לי miro 15grm, risperdal 10grm ,cipralex 10 grm בשביל התחלה.
    לצערי הרב כחצי שעה לאחר שלקחתי את הכדורים התחלתי להרגיש רע מאד מאד מאד!
    לאחר שעתיים של שינה קמתי בצורה זוועתי
    בקושי הספקתי להגיד למישהו שלא טוב לי והתעלפתי,
    אושפזתי בבית חולים (אחסוך את הפדיחות שהיה לי....) הרופא של החדר מיון ממש צעק עלי,
    גם וגם וגם 3 תרופות בבת אחת, מה את חושבת, הוא נתן לך פה ויטמינים...??
    הייתי נבוכה מאד מאד! לקח לי יומיים לחזור לעצמי.
    עכשיו מה עלי לעשות??? אני מודעת שאני במצב שבלי תרופות לא אוכל לחזור לעצמי!
    1. אני מפחדת מאד לקחת עכשיו תרופות,
    2. איך אפשר לדעת איזה משלשת התרופות גרמו לתופעה לקרות?
    3. האם לחזור לאותו פסיכיאטר?

תודה מראש על התשובה
    מעריכה מאד...
    ספיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לוקח את אותן תרופות בידיוק

אבי
    17/07/2010

הן גורמות בהתחלה לסחרחורות עייפות בחילה וכדומה
    סתם שאלה אצל מי את מטופלת תגידי רק שם פרטי
    דרך אגב אני על אותך תרופות כבר מעל חצי שנה ואני לא מת אז תיהי רגוע את רק חרדה
    לגבי זה אז זה מעצים את התחושות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבי..לא יודעת אם אמשיך....

ספיר
    18/07/2010

תודה אבי, אבל לא ראוי שאפרסם את שמו של הפסיכיאטר....
    מה שקרה לי היה משהו לא רגיל. (לא התקף חרדה או פניקה...)
    מה בדיוק התופעות לוואי שהיו לך??
    האם היה עליה במשקל?
    תוך כמה זמן הכדורים התחילו להשפיע??
    האם אתה מרגיש שיפור במצב שלך??

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ספיר חמודה..

תמר
    18/07/2010

קראתי את כל הדיון שנכתב בעקבות הודעתך וגם אני רוצה להתייחס ולומר כמה דברים.
    ראשית, בתגובה לדבריה של.. יונית, נדמה לי, על כך שתרופות פסיכיאטריות מזיקות ומביאות להתדרדרות המצב: לא הכל כל כך שחור או לבן. יכול להיות שליונית הייתה אינטראקציה לא טובה עם הנושא ויכול להיות שהאנשים שפגשה היו בעלי מגמה שלילית לגבי התרופות. שהרי הרבה יותר קל להאשים את התרופות מאשר להביט לאמת הקשה בפנים...
    מעבר לזאת, העובדה שהתרופות האלה משמשות לטיפול כבר כל כך הרבה שנים ועם עדויות טובות מוכיחה כי ישנה תועלת בהן.

וכעת, מנסיוני האישי:
    אני נוטלת תרופות פסיכיאטריות מזה שש שנים בערך (כל מני תרופות במשך השנים..) ואני חייבת לומר באופן חד משמעי כי התרופות הצילו אותי!!! לא אפרט כעת מדוע ואיך אך אשמח לדבר איתך באופן ישיר במייל, אם את רוצה.
    טופלתי גם בריספרדל במשך כמעט שנתיים- בדיוק במינון זה שנרשם עבורך וגם לגביו יש לי התנסות חיובית מאוד. במינון זה הכדור יעיל ביותר להפחתה בחרדות שונות והוא גם סייע לי בשינה. כמו כן, אני לא סבלתי מתופעות לוואי כלשהן המיוחסות אליו חוצמזה שהמינון שנרשם לך הוא מינון נמוך מאוד ולכן הסיכוי לתופעות לוואי הוא נמוך גם כן.
    גם ציפרלקס לקחתי תקופה קצרה וגם הוא כדור מצויין! הוא פועל מהר וכמעט שאין לו תופעות לוואי- לי לא היו כלל.

חוצמזה, אני מוצאת שעדיף לנסות טיפול תרופתי בכל מקרה, שהרי אם את מרגישה לא טוב בכל מקרה, אז אין לך באמת מה להפסיד ותמיד תוכלי להפסיק, אם לא תהיי מרוצה.

שוב, אשמח לעזור בכל שאלה שתעלה.
    אגב, אני בת 24.

שיהיה המשך יום טוב ובהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחןף לי מאד

18/07/2010

שלום
    עניתי לך כבר. צ'פרלקס יכול לגרום לעלייה בתיאבון ובמשקל. בדרך כלל זה מאוד מתון. תשגיחי על התיאבון ותשקלי את עצמך. עם יש שינוי תתיעצי עם הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו