שלום, יש לי שאלה ואשמח לתשובה:)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום, יש לי שאלה ואשמח לתשובה:)
    ש
    11/07/2010

אני בת 23, סה"כ בד"כ מאוד אנרגטית מאושרת ושמחה, סבלתי מהפרעות אכילה מכל סוג אפשרי ואחרי טיפול ממושך אני בסדר גמור אמנם,אבל עם מחשבות שלא עוזבות ונוטלת 75 מ"ג של טופמקס( לדיכוי התקפים) אני לא יודעת אם זה המקום בייחוד כי כשראיתי את הפסיכיאטר שלי לפני 4 שנים הוא המליץ לי על התרופה שבאמת הביאה בשורה טובה אז אני מאוד סומכת עליו, הבעייה העיקרית היא שהשנה האחרונה הייתה לי לא משהו, קשה לי לאהוב את עצמי יש לי מחשבות ריקנות ובגדול אני מאוד בודדה, חשוב לי לציין שזה רק תחושות שלי כמו בתקופה שהייתי על סף אנורקסיה וחשבתי שאני שמנה. השבוע אחרי הרבה זמן, היום למעשה הפסיכיאטר שלי המליץ לי להתחיל לקחת ציפרלקס. הייתי בטיפולים פסיכולוגיים שמאוד עזרו בזמנם הבעייה היא שאני מאוד מדברת ומוציאה הכל ואני לא מרגישה שכרגע זה מה שאני צריכה. ואני בגדול מנסה לשאול פה, בפורום אם זה לא נשמע מוגזם שבנוסף ל75 מ"ג טופמק, גלולות נגד הריון(לא קשור אבל בכל זאת כימיקליים)אני גם יתחיל לקחת ציפרלקס. אני רוצה לשמוע חוו"ד נוספת כדי להיות בטוחה שאני לא "מסממת" את הבעיות שלי. אני אציין שוב, זה קצת אירוני אבל אני לא בנאדם דיכאוני בכלל!! ובשנים שאחרי ההפרעות אכילה האושר שלי השתפר עוד יותר כי הערכתי אותו עוד יותר!!. אני פשוט מרגישה שלמרות שכביכול "יש לי הכל" אני לא מצליחה להנות מכלום. אני לא מצליחה להיות שמחה, ובצורה הכי פשוטה שיש, זה כבר מרגיש כמו עול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היי

יונית
    12/07/2010

הסתכלי לרגע.
    לאן את הולכת? כל כך הרבה כדורים?
    יש המון אזהרות וסכנות בתרופות אלו.
    איך הבאת את עצמך למצב הזה שאת נמצאת בו?
    זה שזה בסדר וחוקי זה עדיין לא עושה הבדל בינך לבין צרכן סמים רגיל. או שאני טועה?
    איך היו חייך לפני הכדורים?
    אולי היו לך קשיים, אך אני בטוחה שיכולת להתגבר עליהם ולצאת עם חיוך.
    איך המצב כרגע עם הכדורים? אם את כבר הרבה שנים על כדורים, זה נראה כאילו את לא יכולה להפסיק וזה יימשך עוד הרבה שנים.
    מה נראה לך יקרה לך בסוף?
    איפה זה ייגמר?
    ב"תרופה הנכונה"?
    כדור שלג שהולך לכיוון אחד ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ש
    12/07/2010

תחילה אני רוצה להגיד תודה על התגובה הכנה אבל לצערי, וזה מה שאני מאמינה בו לא כולנו נולדנו עם אותו מבנה אישיות, לא כולנו יכולים לשלוט על עצמנו ואני אישית חויתי משהו יחסית טראומתי בגיל 17 שמאז עברתי הרבה. אני יודעת שזה הרבה כדורים אך כשמאידך הצד השני הוא אפרוריות, עצבות, שנאה עצמית אני חושבת שברור לי במה אבחר. יש הבדל גדול-יש סיבה שאת הכדורים הללו נותנים עם מרשם והם חוקיים כפי שאת מגדירה אותם, אין לי שום בעייה בתפקוד היומיומי החל בשינה וכלה בנהיגה ואף שתייה של אלכוהול אם אני רוצה. הציפרלקס שעכשיו התווסף, לגביו בעיקר השאלה שלי, האם איתו זה יתר מידי? (אגבב, עד ספט השנה נטלתי 25 מ"ג טופמקס, והיו לי עליות וירידות לאחר מכן עשיתי הפקסה של מספר חודשים ועכשיו חזרתי לנטול שוב, ז"א שהכל לפי למידה מה באמת אני צריכה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יש לי שאלה

17/07/2010

שלום
    א. עליך לדעת שטופמקס יכול לגרום לכך שגלולות נגד הריון תהינה פחות יעילות
    ב. שילוב של טופמקס וצ'פרלקס אפשרי בהחלט
    ג. טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול מאוד לעזור כנגד מחשבות מטרידות חוזרות. מחשבות אלו, לפעמים בלי שהאדם ממש מודע להם, משפיעות לרעה על מצב הרוח. התייחסות טיפולים יכולה מאוד לעזור.
    תצליחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו