מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקתי לקחת ויפאקס על דעת עצמילירון12/07/2010
שלום,
אני בת 32 ובמשך כחצי שנה הנני מטופלת במרפאה להפרעות אכילה. כחלק מהטיפול של הפסיכאיטרית ניתן לי ויפאקס 150 מ"ג כדור אחד ליום עבור טיפול בדיכאון (לא קיצוני). לאחר כ 5 חודשים ולאחר שלא חל שינוי ונראה שהכדורים לא משפיעים על מצב הרוח, לפני כחודש שינו לי את הכדורים והתחלתי ליטול "אסטו" 10 מ"ג כדור ליום.
עד דעת עצמי ולפני שבוע, החלטתי שאינני צריכה את הכדורים, והתחלתי להוריד את המינון. במשך 4 ימים לקחתי חצי כדור כל יום עד להפסקה כללית של הכדור. יש לציין, שלא יידעתי את הפסיכיאטרית שלי בצעד זה ועשיתי זאת על דעת עצמי.
מזה 5 ימים אינני נוטלת את הכדורים ("אסטו"). במשך היומיים האחרונים מדי ערב החל מהשעה 7 אני מרגישה תחושת ערפול בחלק העליון של המצח, כמו ערפול חושים. אני ייחסתי זאת לתחושה כללית לא טובה, אולימחלה, עד שחברה ציינה בפניי שזה מן הסתם קשור לעובדה שהספקתי ליטול כדורים המשפיעים על המוח על דעת עצמי ובצורה לא מבוקרת.
כעת הדבר מטריד אותי ואני חוששת שאולי הסבתי נזק לעצמי - הייתי רוצה לדעת:
1. האם 4 ימים מספיקים אחרי תקופה ממושכת של חצי שנה של נטילת כדורים כדי להפסיק לקחת את הכדורים.
2. מה לעשות עכשיו עם התחושה הזו - האם פשוט להמשיך עם הפסקת הכדורים הכללית ולא לחזור ליטול כדורים או לחזור לחצי כדור ביום?
3. האם ייתכן גרימת נזק למוח בשל הפסקה לא הדרגתית ולא נכונה של נטילת הכדורים?
אודה על תשובתכם, לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקתי לקחת ויפאקס על דעת עצמי
17/07/2010שלום
הפסקה של תרופות פסיכיאטריות צריכה להעשות בהדרגה. התופעות עליהם את מדברת יחפלו תוך מספר ימים (עד 2-3 שבועות). בהצלחה. אין נזק בילתי הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

