שאלה לפרופסור לאון גרינאהוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופסור לאון גרינאהוס
    מעיין
    16/07/2010

שלום רב

אבא שלי חולה במניה דפרסיה כבר 24 שנה כל התקופה הזאת היה מטופל בליתיום היה מאוזן מתפקד עובד בעבודה מסודרת וחי חיים רגילים

אבא שלי בן 52

לפני 5 חודשים בבדיקות דם תוקפתית שכללה תפקוד כליות נתגלה שערך בדיקת הקריטאנין עומד על 1.6 לאחר בירור נפרולוגי ששלל כל סיבה גופנית לרמת הקרטאנין הוחלט שעקב שימוש של שנים רבות בליתיום החלה פגיעה בכליות ויש צורך לעבור לטיפול אחר גם פסיכיאטר בדק והחליט שאין ברירה וחייבים להתחיל טיפול אחר. כאמור לפני כ5 חודשים הופסק הטיפול בליתיום והחל טיפול בלמיקטל אחרי חודש הבחור נפל לדיכאון קשה הטיפול בלמיקטל כטיפול יחיד המשיך חודשיים וללא הצלחה לאחר חודשיים הוסף ציפרלקס 20 מ"ג והטיפול של הלמיקטל והציפרלקס ביחד המשיך עוד חודש ועדיין נכשל (היה נסיון אובדני) אחרי 3 חודשים הופסק הטיפול בלמיקטל והחל טיפול בטגרטול ביחד עם וויפקס 225 מ"ג טיפול זה נמשךחודש ועדיין אין שינוי לפני חודש בנוסף ל 1200 מ"ג טגרטול ו225 מ"ג וויפקס הוסף סרוקול 400 מ"ג ביום כבר חודש וחצי שאבא שלי מקבל גם טגרטול וגם וויפאקס וגם סרווקול ועדין אין שיפור (לפני 4 ימים אפילו היה נסיון אובדני)

אנחנו ממש סובלים ואובדי עצות מה לדעתך עוד אפשר לעשות?

אנחנו ממש מתגעגעים לימים של הליתיום

בבקשה אני כותב ודמעות ממלאות את עיני מה עוד אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור לאון גרינאהוס

17/07/2010

שלום
    הסוגיה המאוד כועבת שאתה מעלה מופיע לא מעט פעמים כאשר יש צורך לשנות ליטיום עקב תפקוד כילייתי לקוי. אין ממש מחליף לליטיות במצבים אלו. צריך להמשיך לחפס טיפול יעיל חלופי. עם הדיכאון לא מרפא יש לחשוב גל על טיפול ה ECT או גרייה מגנטית כחיזוק של התרופות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו