תופעות לוואי (ציפרלקס, ואיפקס)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי (ציפרלקס, ואיפקס)
    יריב
    19/07/2010

שלום

אני בן 28 וסובל מחרדות, דיכאון ואובססיה מאז שאני זוכר את עצמי. תחילה טופלתי ברסיטל, לאחר מכן עברתי לציפרלקס וכעת אני מטופל בואיפקס XR.

את המעבר לואיפקס עשיתי בעקבות שיחה עם פסיכיאטר אליו הגעתי בשל העובדה שהטיפול בציפרלקס חדל להשפיע (במינון הגבוה ביותר) ובעיקר בשל העובדה שהוא לווה בתופעות לוואי, שעיקרן: עוויתות שרירים קלות בכל חלקי הגוף (בשרירי הבטן, הגפיים וכד').

כמו כן, התחלתי לחוש רעד קל בכל ארבע הגפיים (כמו בפרקינסון), ואי נוחות כללית מכך.

פעמים רבות, כשעלה בדעתי לבצע תנועה כלשהי (תזוזה של היד וכד') - היא התבצע מאליה; כאילו המחשבה התפרשה אוטומטית למעשה, עוד לפני שגמרתי בדעתי לבצע אותו.

לאור התופעות הללו, נדמה כאילו הויאפקס (כמו הציפרלקס לפניו) משפיע על המוח שלי באופן לא רצוי.

נכון להיום, אני מטופל בואיפקס כבר מספר חודשים (במינון של 225mg), ועדיין סובל מכל התופעות הנ"ל.

האם התופעות הללו מוכרות? האם הן סבירות? האם עליי להחליף תרופה/מינון?

תודה מראש,

יריב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תועות לוואי?

ד''ר חיים שם דוד
    20/07/2010

שלום לך,
    אלו לא נשמעות כמו תופעות לוואי של התרופות שאתה נוטל ונראה שאתה דרוך מאוד וחרדתי שיתכן והתחושות הללו נובעות מהבדיקות החוזרות שוב ושוב לגבי המצב של התנועות שלך ותחושות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו