מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיקום נכה צה"ל סכיזופרן פרנואידייהודה27/07/2010
שלום, לאחר התלבטות אני מעביר כאן בקצרה את סיפורי ושאלתי.
אחי הינו נכה צה"ל 50% לצמיתות בשל סכיזופרניה פרנואידית. ככל שאני, בן משפחתו של הנכה האמור, רואה - מעבר לתמיכה הכלכלית מסתפק אגף השיקים בנייר לאקוני שנתי מפסיכיאטר קופה שאומר שהכל ללא שינוי. הנכה מתחמק מניסיונות חונך השיקום להציע לו תעסוקה שיקומית, שאני למד כאן באתר שהיא חלק אינטגרלי הכרחי מהשיקום. מאידך לא יזמו וועדה חוזרת או חוו"ד חוזרת לנכה מאז ההחמרה שקיבל לפני כעשור. כ"כ המשפחה סובלת מהתנהגויות ומעשים של הנכה שחלקם נזיקיים להורים הזקנים.
שאלתי: האם כבן משפחה יש רגליים לסברתי כי השיקום במקרה של אחי הוא חסר, בהמעטה, או שכמו במקרה דומה להבדיל עם נכה פיזי (כשעניין הנפש בחזקת לא שייך לנכות מצה"ל) אין לשיקום משהב"ט חלק ונחלה בעניינים משפחתיים פנימיים ועל כן ירחץ בניקיון כפיו המוחלט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום נכה צה"ל סכיזופרן פרנואידי 2
יהודה29/07/2010במציאות בה ישנם 55,000 נכי צה"ל מסוגים שונים ועליהם כ 250 עובדי שיקום בלבד + פרילאנסרים, ותעשייה שלמה סביב הנכים, ולכל נכה מעטפת משפחתית שהיא לא פעם 'מייק-אפ' או לחילופין בחזקת 'מטרד' (-למקרה שלא סוגרים ת'פה ומקשים בפורומים) - אזי יש משמעות ציבורית להתייחסותכם הכללית לשאלתי היתומה שנדחקה לאחור.
ואולי יהיה כאן קצה חוט לפעולה חיובית של בני משפחות מעונים וחבולים ומושתקים, ביחד עם מסקנות וועדת גורן, אינשאללה בקרוב.
אני מעריך שכחצי מיליון ישראלים מעוניינים לשמוע אתכם כרגע מסיבות אישיות קרובות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום חולה בסכיזופרניה
ד''ר חיים שם דוד02/08/2010שלום לך
אני לא מבין מה הקשר שבין עובדת היותו נכה צה"ל לבין השיקום שלו.
אנשים רבים הסובלים מסכיזפרניה אינם מוכנים לקבל עזרה. יהיה מאוד קשה להכריח אדם שאינו מעוניין בעזרה, לקבל שירוים שאינו מוכן להם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)