מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בOCD באמצעות ציפרלקס וCBTשרון30/07/2010
שלום,
אובחן אצלי מצב יחסית מתקדם של OCD עם סימפטומים מסוגים שונים.
התחלתי בפניה לפסיכולוג, והגעתי בסופו של דבר לפסיכיאטר.
הפסיכיאטר רשם לי ציפרלקס, התחלתי עם 5 מ"ג ולאחר כמה ימים הגדלנו את המינון ל10 מ"ג.
במקביל, התחלתי טיפול CBT אצל פסיכולוג קליני מומחה.
היו לי חששות בהתחלה מנטילת התרופה, כיוון שבאופן כללי אני לא כל כך אוהב תרופות, במיוחד לא כאלה שיש להן השפעה על המוח. ייתכן כי זה חלק מהדאגות שלי שנובעות מהOCD, אבל אני בכל מקרה חושש. לאחרונה גם קראתי מאמרים וראיתי סרט תיעודי שמספר על הסיכונים הכרוכים בתרופות מהסוג הזה, וגם קראתי בעלון שבמארז התרופה, מה שאישר את הטענות.
כעת, אני מאוד חושש מנטילת התרופה.
הייתי מאוד רוצה לקבל דעה נוספת לגבי התרופה, ואם אפשר גם מידע לגבי מחקרים שנעשו בתרופה זו או תרופות דומות, שבדקו השפעה לטווח הארוך.
האם טיפול CBT בלבד יכול להיות יעיל מאוד גם ללא התרופה? כמה קריטי עניין נטילת התרופה במקביל לטיפול?
שאלה נוספת - האם יש איזשהו סיכון בשתיית אלכוהול בתקופה של נטילת התרופה? השפעות לטווח קצר או לטווח הארוך?
תודה רבה,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
שרון01/08/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון של הרבה שנים
יוחאי01/08/2010הכדורים באים לרכך,וה-CBT בא כחיזוק,אשר בעצם יכול להביא אותך לרמיסיה(,תקופת רגיעה),כמעט מלאה,או אפילו מלאה,תלוי במקרה.
אני לוקח כדורים מהסוג הזה כבר 17 שנה,ואין לי משהו שממש קרה בגללם.(כל ה-SSRIים למיניהם.כדורים אנטי פסיכוטיים זה כבר סיפור אחר)
במקומך,הייתי לוקח את הציפרלקס,למרות שיש חלופות זולות יותר,ולעיתים יעילות בדיוק אותו דבר,ומתחיל CBT.
בד"כ,לפחות ככל הידוע לי,OCD בינוני-קשה מחייב את השילוב של שניהם.(לי יש OCD קשה)
אל חשש,והמון בהצלחה,ואגב,CBT מאוד עוזר,מניסיון.
צריך פשוט ללמוד לעשות לעצמך חשיפות אח"כ כל החיים,ולהיות בקשר עם גורם טיפולי.
אני לא עושה את זה טוב,ולכן אני דורך במקום הרבה פעמים מאז אותו טיפול מאסיבי שעשיתי,וכ"כ עזר לי.
תרגיש טוב,
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לוקח ציפרלקס ל ocd
ערן02/08/2010שלום שרון,
אני לוקח ציפרלקס כבר שנתיים לocd.
מניסיוני 10 מ"ג זה לא מספיק, אני על 30 מ"ג ואין לי כמעט תופעות לוואי אולי מעט יותר רעב אבל לא משהו מיוחד שמפריע.
לי התרופה מאוד עזרה (לא באופן מוחלט אבל משביע רצון) אבל כל אחד מגיב אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתם נקודה לפיקנטריה
יוחאי02/08/2010אני לקחתי עד היום 40 מ"ג ציפרלקס,כאשר המינון המקסימלי היה 20.
אני הייתי בקבוצת ניסוי בבית חולים פסיכיאטרי לפני שנתיים,שבדקה אם 40 מ"ג ציפרלקס עוזר ל-OCD.
הבעיה שלי היא כפולה,כי יש לי גם דיכאון די חזק.
אז התוצאה הייתה:
1.שיפור מדהים מבחינת הדיכאון.
2.לא רק שלא היה שיפור בתסמיני ה-OCD,הוא אף החריף.
מסקנה:
אפשר לנסות ציפרלקס,כי זה כל מקרה לגופו(למרות שאני מכיר פסיכיאטר סופר בכיר,שאומר שזה הכל בולשיט,לגבי הציפרלקס.הוא מנהל מחלקה שמאמין יותר ב-CBT מאשר בתרופות)
אפשר לנסות ציפרמיל,שזו תרופה מאוד מאוד דומה,אפשר לנסות עוד הרבה SSRIים אחרים,או SNRIים אחרים.
הבעיה המרכזית שלי עם ציפרלקס היא,שהיא לא בסל התרופות,ולפעמים יחס העלות/תועלת של הכדור הזה לא מצדיקה שימוש בו,לפחות לדעתי.
לערן זה עזר,ולי עזר "רק" בדיכאון,ואולי זה יעזור לך מאוד.(מקווה שידך משגת,כי זה יכול להגיע ל-200-270 ש"ח לחודש במינוון המקסימלי)
אני פשוט קונה עוד חצי טונה תרופות,אז זה לא משתלם לי כלכלית.
בקיצור,
המון המון בהצלחה,והעיקר-תרגיש טוב.
יוחאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת תרופות לעומת אלכוהול
ד''ר חיים שם דוד02/08/2010יש המון מחקרים על אלכוהול והסכנות שיש בו וכולל ההשפה שלו על המוח. אני מניח שזה מה שיגרום לך להפסיק לשתות , נכון?
תקרופות ממשפחת SSRI יעילות לטיפול בהפרעות חרדה. טיפול CBT יכול להיות יעיל כאמצעי טיפולי יחיד אולם צריך לקחת בחשבון שבהשוואה לטיפול תרופםתי יש בו חסרונות רבים ו\זה העלות שלו- על מנת שהוא יהיה באותה רמת יעילות של טיפול תקרופתי יש צורך במספר טיפולים שבועיים רבים יותר מאלו הא]שריים בדר"כ. זה לא אומר שלא תהיה עזרה מטיפול פחות תכוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובות, אשמח לשמוע עוד
שרון27/08/2010אשמח לשמוע עוד לגבי היעילות של CBT ללא התרופות.
ערן ויוחאי תודה רבה על העזרה והשיתוף במקרים שלכם, תרגישו טוב..
אשמח לדעת את השם של הפסיכיאטר מנהל המחלקה שמאמין ביעילות של CBT ללא תרופות.
ד"ר, האם במחקרים על האלכוהול כוונתך לאלכוהול לבדו, או אלכוהול בשילוב עם תרופות? אין לי בעיה עם שתיית אלכוהול כיוון שאינני נוטה להגזים, אך אני מפחד מהשפעה מזיקה לטווח הקצר או הארוך בשל שילוב עם הציפרלקס. בנוסף אני מפחד שאלכוהול עלול לעורר לי חרדות.
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)