זוגיות עם אדם שחולה במחלת נפש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות עם אדם שחולה במחלת נפש
    ליהי
    12/08/2010

שלום רב,

התחלתי זוגיות לפני 5 חודשים עם בחור, ההתחלה היתה מושלמת (אם כי היו התנהגויות מוזרות פה ושם)
    הבחור חלה יום בהיר אחד בקילקול קיבה, ומשם חלה הדירדרות בהתנהגות אשר כללו: התקפי חרדה, לחץ מטורף (לא מגלים מה יש...), אובססיה לרופאים, תרופות, קריאה על תסמינים, לדבר על הנושא כימעט ללא הפסקה וכמובן לא לצאת מהבית ושינה מרובה.
    לאחר אחד מהתקפי החרדה (שכיבה על הריצפה ובכי על זה שאין לו אויר) סיפר לי שהוא חולה במאניה דיפרסיה.
    עד אז המערכת יחסים שלנו היתה דיי נינוחה עם פיקים של דרמות מצידו.
    הבחור נכנס לדיכאון מהקילקול כיבה ופיתאום גם הוא מרגיש שהוא לא ממלא את תפקידו כבן זוג, את לא האחת בשבילי, אני לא רוצה להתחתן וכו' וכו'
    כמובן שעד אז טען שאני האישה של חייו.
    שאלתי היא, האם זה שהוא רואה שאין טעם למערכת יחסים טמונה במצב שהוא נימצא? פיתאום הוא שכח שהוא אוהב ועמדתי לצידו כל התקופה וגירדתי אותו מהריצפה, האם הוא לא רואה את את זה.
    עזבתי את הבחור לפני מס' ימים בתואנה שאני לא רוצה לבזבז את זמני ואני מעוניינת להתחתן, כמובן שהסיבה היא ההתמודדות הקשה עם המחלה שהיא ממש בילתי אפשרית,
    הוא גם שיקר לגבי התרופות, חלק לקח ועל חלק ויתר...
    אשמח לקבל תשובה מקצועית, איך הוא קיבל את הפרידה מצידי באדישות מטורפת ובקור רוח אחרי שהוא הדמות הדרמטית והמאוהבת מבין שנינו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זוגיות עם אדם שחולה במחלת נפש

13/08/2010

שלום
    ההתמודדות של האדם ושל האנשים הקרובים לו בזמן משבר נפשי משמעותי לא דבר פשוט. התמודדות זו יכולה להיות קשה יותר מהתמודדות עם מחלה גופנית. אבל צריך לזכור שמדובר בכל זאת בעת של משבר. ההתנהגויות וסידרי העדיפות משתנים בזמן המשבר אבל הן מתמתנים בזמן הרגיל-אחרי הרגיעה.
    לכן את צריכה לשקול מה רצונך והוא מה רצונו. עליך לקבל תמונה יותר ברורה ממה הוא סובל והאם הוא מוכן לקבל טיפול מתאים כך שהמשברים לא התרחשו או שהתמתנו משמעותית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרכה לחולים מתמודדים

ניק
    13/08/2010

האם יש גוף או ארגון התומך במתמודדים המעוניינים להינשא ולהקים משפחה ?
    האם ייתכן שטיפול קוגניטיבי היה משפר משמעותית את חיי המשפחה של החולים ?
    האם הפסיכיאטריה תומכת בהקמת משפחה בקרב החולים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרכה לחולים מתמודדים

18/08/2010

שלום
    שאלותיך כלליות מידי וקשורות יותר ל"דעות אישיות" מאשר לניסיון מקצועי.
    טיפול נפשי, קוגניטיבי או אחר, מאוד יכול לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא חלה בסכיזופרניה לפני כ 4 שנים

ניק
    20/08/2010

בן 28 .הוא מאוזן היטב ,עובד 5-7 שעות כל יום ,מעסיק את עצמו בפעילויות מגוונות ,הכולל נגינה על מפוחית ,לימוד תורה , פעילות גופנית בחדר כושר , הוא נייד ועצמאי מאוד .
    יש לו חוסר במיומניות חברתיות ומתסכל אותו חוסר תקשורת על הסביבה . למרות שבשנה האחרונה חל שיפור מדהים , עדיין קשה לו ליזום שיחה ולנהל אותה בשטף עם אנשים זרים .
    הוא חזר בתשובה ,ואמנם הקהילה החרדית מחבקת אותו באהבה רבה , הם לא ממהרים להשתדך .
    הבעיה שאין טיפול קהילתי אינטנסיבי המתמקד בבעיה ומטפל בה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו