מחשבות אובדניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות אובדניות
    רונן
    15/08/2010

לפחות כ10 שנים אני חווה מחשבות טורדניות הקשורות בהתאבדות. בחלק מהפעמים המחשבות מובילות לחשיבה מודעת על הנושא, סקירתו, ואף הגייה בדרכי התאבדות - אגדיר זאת כמחשבות שאני יוצרת. אך ברוב הפעמים המדובר במחשבות שפשוט פוקדות אותי למעשה- נגד רצוני. בנערותי ניסיתי להתאבד... אבל זה לא הצליח:). אין לי כוונה להתאבד, זה פשוט מטריד את מחשבתי יחד עם מחשבות על העדר משמעות לחיים. אני חוששת לשוחח על כך עם פסיכיאטר מאחר והפחד הגדול ביותר שלי, אפילו יותר ממוות, זה שהדברים לא יובנו כראוי ויאשפזו אותי במחלקה פסיכיאטרית. עבורי- אין עונש נורא יותר מאשפוז בכפייה ומתן תרופה לאדם נגד רצונו. אומר אפילו - שלדעתי זה עונש ראוי לאנשים שפשעו נגד האנושות. אשמח אם תעניקו לי מידע אודות הדבר, מה הסיכון בלומר לפסיכיאטר האמת אודות מחשבות אלו, באילו מצבים נכפה אשפוז ומה הטיפול המקובל? מדובר במחשבות דומיננטיות למדיי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות אובדניות

הוספת תגובה

• סוחב סיפור דומה כבר המון שנים

יוחאי
    16/08/2010

לפעמים,עדיף להגיד לרופא,ולראות מה הוא אומר.
    ברור שיש סיכון באשפוז כפוי,אבל לפעמים זה לטובה.
    מניסיון,מחלקה סגורה זה סיוט עלי אדמות,אבל לפעמים כדי להגיע לגן עדן,צריך לעבור קודם בגיהנום.
    גם אני מפחד כל הזמן לספר את האמת לפסיכיאטר שלי מאותן סיבות,אבל אני בימים מאוד קשים,ויש מצב שאגיד לו.
    כשאתה עם מחשבות טורדניות על התאבדות,זה מתישהו יכול להפוך למציאות,ובתור אחד שניסה להתאבד,זה יכול להפוך אותך לנכה פיזי,כך שזה לא כ"כ פשוט למות.(מכיר מישהו שקפץ מקומה שישית,ונשאר בחיים)
    הסבל שזה גורם לך ביומיום,ושאיבת הכוחות שזה לוקח ממך יכולים להיגמר אחרי כמה שבועות במחלקה פסיכיאטרית.
    שוב,אני לא בא להצטדק,כי אני נוהג כמוך,אבל מתישהו צריך להבין שהמחשבות האלה באות סתם,ופשוט צריך או לחיות איתן,או לטפל בהן מהשורש.
    אגב,אחד הכדורים שקטל לי את רב המחשבות הללו הוא ציפרלקס.
    עכשיו עברתי לציפרמיל,ויש לי מחשבות אובדניות מאוד חזקות,כך ששיקלי לבקש ציפרלקס.
    שיהיה בהצלחה,ואנא,הישארי עימנו בעולם החיים,
    יוחאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שאחד הרופאים פה יגיב

רונן
    16/08/2010

ליוחאי
    תודה על התיחסותך.
    אנחנו חיים במדינה דמוקרטית בה לכל הפחות מתקיים חופש המחשבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נחשבו אובדניות

ד''ר חיים שם דוד
    19/08/2010

אני בטוח שאם תסבירי את זה לפסיכיאטר כמו שהסברת פה הוא יבין ויחליט את הדהר הנכון. על מנת לאשפז אדם בכפייה יש צורך באובדנות פעילה ולא בחשיבה (יש חוקרים שחושבים על הנושא הזה אפילו יותר ממשך) וגם בצירוף של פגיעה בשיפוט ובמחלה נפשית פעילה (שמשמעה מצב פסיכוטי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו