מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סמפטומיםלירון21/08/2010
סמפטומים הם בסך הכל תסמינים ולא עדות למחלת נפש.
בן אדם במצוקה מתמשכת של שנים עלול לפתח סמפטומים שמעידים על מצוקה ולהיות מטופל באופן שלא פותר את הבעיה, באופן שלא מודע לה, באופן שמפחית אולי את הסמפטומים שאולי עוזרים באופן תת מודע להתמודד עם המצוקה , ומשאיר אותו חשוף, ובתרופות שגורמות לתופעות לוואי שמקשות להתמודד גם עם המצוקה הראשונית וגם עם המצוקה שבטיפול הכפוי. לסיכום, הטיפול הפסיכיאטרי יכול להיות חיוני במקרים מסויימים אבל יש לו בעיה כבדה ביכולת האבחון של המקרים ובהתאמת הטטיפול. על כן הוא לפעמים מסוכן הרבה יותר מאשר יעיל וזה מפקיר אוכלוסיה של אנשים לאומללות ואפילו למוות. זאת הפקרות ולא ידוע לי על משהו שמוכן לטפל בבעיה הישנה הזטת במקום לנופף בטיעונים רפואיים לכאורה. זה משאיר אנשים באומללות וזה לא הוגן. זה לא רפואי ולא תרפויטי. לרוב אין לאנשים או לקרובי משפחה או לחברים אפשרות להתגונן ולהתמודד עם זה בכלל ובלי להחשב למוזרים/חברים באיזו כת. זה מצב נבזי. אני מבקשת לקבל תגובה בתקווה לקדם את הדיון.
אין לי מושג איך זה יכול לעזור לאלו שנפלו בשדה הזה, אבל אולי זה ישנה את המצב האומלל. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים
24/08/2010שלום
אין ספק שפסיכיאטריה עדיין לא פתחה כלים אבחנתיים מדויקים יותר המאפשרים לה למקד, לדוגמה, אבחנה כסכרת או מחלה שניתן לאבחן בצורה מדויקת יותר. אך ההיסטוריה שאישית, התיאור של הסבל והסימפטומים, והתגובה או חוסר התגובה לטיפול מאוד מכוונים. הטיפול הפסיכיאטרי מתקדם ואין לי ספר שאנו נמצאים בפתח של עידן חדש של אבחון וטיפול של מצבים פסיכיאטריים. ללא ספק התפתחות זו תשפר את המצב של חולים שכיון נמצאים במן מתב לא ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אבל
ל03/09/2010תוך כדי ועד שיהיה עוד שיפור, לא קיימת שום התייחסות לעוול שנגרם ואני איבדתי לנצח בגלל חוסר תשומת לב שלי , ידיד טוב שזה יותר מחבר בגלל שהסתבר שאשפזו אותו והוא היה שפוי לחלוטין והיה לו מאוד קשה שנתיים אחרי שאמא שלו נפטרה, שנים אחרי שאבא שלו נפטר, ולא ביקרתי אותו בשבועות ההם בבית -דחיתי את זה , גם כשהבטחתי לו ולעצמי, והיה לו אח מאושפז אלים שיצא לחופשות וישן הרבה (שאחר כך נשאר לבד לגמרי וגר גדיור מוגן וגם התאבד).
בקיצור אני חושבת שמאשפזים בכפיה גם אנשים חולים וגם אנשים לא חולים , ולא יכולים להבדיל בינהם, ומביאים ע"י כך לאומללות שאי אפשר לתאר במילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)