מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטרס, סרוטונין ודיכאוןליאור24/08/2010
אני נמצאת במצב של דיכאון וחרדה כבר מעל לשנה.
לפני כן היתה לי תקופה מאוד קשה שכללה גירושין, הימצאות בקשר מאוד לא בריא שגרם לי לסטרס מתמשך, שינויים ארגוניים בעבודה שהובילו ללחצים, חרדות ולבסוף עזיבת העבודה. מרגע שעזבתי נכנסתי ללופ של סטרס, חרדות ולאט-לאט דיכאון שהלך והחמיר.
ניסיתי ציפרלקס שרק הגביר את הסימפטומים ולא עזר הרבה. ניסיתי גם רמוטיב, שנראה כי עזר לתקופה מסוימת. כבר מעל שנה אני עוברת מעבודה לעבודה ולא מצליחה להתמיד בגלל התקפי חרדה, בכי ותחושות של חוסר אונים, ערך עצמי נמוך ועצב עמוק.
קראתי שסטרס מתמשך הוא אחד הגורמים לדיכאון, אך יש משהו שאינני מבינה - במצבים של סטרס מופרשת כמות גדולה של סרוטונין, ובמצבים של דיכאון חסר סרוטונין. אך אם הדיכאון שלי נובע מסטרס מתמשך, האם נכון לקחת כדור SSRI שמשהה את ספיגת הסרוטונין במוח? האם זה לא יוצר מצב של עודף סרוטונין בגוף, כאשר הוא נמצא במצב של סטרס ודיכאון ביחד?
מקווה ששאלתי מובנת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב של סטרס
ד''ר חיים שם דוד24/08/2010שלום לך,
ההבנה שלך אינה נכונה של המצבים הללו. למה את חושבת שבסטרס מופרשת כמות גדולה של סרוטונין? הכוונה בחסר של סרוטונים היא של חסר יחסי לצורכים באותה עת. חוץ מזה, התאוריה הזו אינה בהכרח העובדה המוגמרת והיחידה ויש תאוריות רבות להתפחות דיכואן כולל של הורמוני סטרס מסויימים שמשפיעכים על המוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הפיתרון בעצם?
מיכל25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)