סטרס, סרוטונין ודיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרס, סרוטונין ודיכאון
    ליאור
    24/08/2010

אני נמצאת במצב של דיכאון וחרדה כבר מעל לשנה.
    לפני כן היתה לי תקופה מאוד קשה שכללה גירושין, הימצאות בקשר מאוד לא בריא שגרם לי לסטרס מתמשך, שינויים ארגוניים בעבודה שהובילו ללחצים, חרדות ולבסוף עזיבת העבודה. מרגע שעזבתי נכנסתי ללופ של סטרס, חרדות ולאט-לאט דיכאון שהלך והחמיר.
    ניסיתי ציפרלקס שרק הגביר את הסימפטומים ולא עזר הרבה. ניסיתי גם רמוטיב, שנראה כי עזר לתקופה מסוימת. כבר מעל שנה אני עוברת מעבודה לעבודה ולא מצליחה להתמיד בגלל התקפי חרדה, בכי ותחושות של חוסר אונים, ערך עצמי נמוך ועצב עמוק.

קראתי שסטרס מתמשך הוא אחד הגורמים לדיכאון, אך יש משהו שאינני מבינה - במצבים של סטרס מופרשת כמות גדולה של סרוטונין, ובמצבים של דיכאון חסר סרוטונין. אך אם הדיכאון שלי נובע מסטרס מתמשך, האם נכון לקחת כדור SSRI שמשהה את ספיגת הסרוטונין במוח? האם זה לא יוצר מצב של עודף סרוטונין בגוף, כאשר הוא נמצא במצב של סטרס ודיכאון ביחד?

מקווה ששאלתי מובנת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרס, סרוטונין ודיכאון

הוספת תגובה

• מצב של סטרס

ד''ר חיים שם דוד
    24/08/2010

שלום לך,
    ההבנה שלך אינה נכונה של המצבים הללו. למה את חושבת שבסטרס מופרשת כמות גדולה של סרוטונין? הכוונה בחסר של סרוטונים היא של חסר יחסי לצורכים באותה עת. חוץ מזה, התאוריה הזו אינה בהכרח העובדה המוגמרת והיחידה ויש תאוריות רבות להתפחות דיכואן כולל של הורמוני סטרס מסויימים שמשפיעכים על המוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה הפיתרון בעצם?

מיכל
    25/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו