מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת קדם ויסתית?מיכל25/08/2010
שלום רב,
שמתי לב לאחרונה שסביב הביוץ ולאחר מכן לפני המחזור יש לי תופעות של חרדה ועצבים בלתי ניתנים להסבר בעצמתם. זה לא בהכרח גורם לי לכעוס יותר אבל זה עושה אותי מתוחה כשכל מה שאני רוצה זה לקחת משהו שירגיע את הגוף.
התחלתי לקרוא על הנושא ויש לי שאלות:
1- האם נכון שדיכאון וחרדה כתסמונת קדם ויסתית הם קלים יותר ,תלויי הורמונים ולכן נוגדי דיכאון משפיעים עליהם מהר יותר?תוך יום-יומיים? (כך קראתי במס' אתרים).
2- אם זה כך האם ניתן לקחת נוגדי דיכאון \חרדה רק סביב הימים הבעייתיים?
3-האם לקחת אותם מהביוץ ועד אחרי המחזור?ז"א לשבועיים?
4- האם רמוטיב יעיל לצורך העניין?
5-מה דעתכם על זה?תסמונת טרום ויסתית - PMS-A- ANXIETY
75-80% מהמקרים. מתבטא בחרדה, רוגז, שינויים במצב הרוח, מתח עצבי. הסיבה: רמות אסטרוגן גבוהות ופרוגסטרון נמוכות. זהו הסיווג הנפוץ ביותר. לנשים אלה יש גם רמות גבוהות של אדרנלין, נוראדרנלין וסרוטונין, ואילו רמות נמוכות של דופאמין ופנילתלמין.-אז חסר סרוטונין או יש עודף? לא מבינה....
6- האם יש ויטמינים\ מינרלים שיעילים בתחום?
7- האם בדיכאון וחרדה קורים אותם דברים במוח או שיש הבדל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קדם ויסתית?
28/08/2010שלום
התסמונת הקדם וסתית שכיחה. היא יכולה להיות מקלה עד משמעותית. העצמה של התלונות קובע עד כמה מנסים לטפל. כמובן שעדיף לנסות טיפולים התנהגותיים, לרשום יומן, הרפיה, ודברים שעושים טוב בימים אלו. תרופות יכולות להיות משימוש בגלולות עד תרופות נודדות דיכאון במצבים החזקים יותר. היפריקום לא ידוע כיעיל ב תסמונת זו אבל אפשר לבדוק האם הוא משפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)