בעיות קונגטיביות/דכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות קונגטיביות/דכאון
    עידן
    15/11/2007

שלום,

אני בן 21 קצין בצבא וכבר תקופה ארוכה מרגיש בעיית ריכוז, חילופי מצב רוח, דכאון; חשוב לציין שהיכולות הקונגטיבות שלי הן יחסית גבוהות אבל נופלות פלאים ברגע מצב רוח ירוד- דבר המפריע לי לתפקד בשגרה ומשפיע על הקשרים החברתיים שלי, זיכרון גרוע ולעתים קושי במטלות מוטוריות פשוטות' עד פגיעה קשה בערנות. עד לאחרונה התכחשתי לבעיה וסירבתי לפנות לרופא. השאלה שלי היא ממה יכול כל זה לנבוע? האם זו סיבה ישירה של מתח מהצבא ואני זקוק למסגרת רגועה יותר או בעיה נפשית שלא הייתי מודע לקיומה? חשוב לציין שאימי סובלת מבעיה נפשית - חרדה ודכאון. האם צריך טיפול תרופתי? ייעוץ? או פשוט להשאיר את המצב כמו שהוא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קונגטיביות/דכאון

הוספת תגובה

• תשובה לעידן

ד''ר ערן ואדים הראל
    16/11/2007

אחד התסמינים של דיכאון זה פגיעה קוגניטיבית זמתבטאת בירידה בריכוז וזיכרון. עם רמיסיה של הדיכאון גם סימנם אלו חולפים. דיכאון יכול להופיע ללא הקשרים מסיבתיים סביבתיים אם כי סביבה סטרסוגנית יכולה להחמיר את הדיכאון. אני ממליץ לך לפנות לרופא ולברר את הנושא כי טיפול תרופתי יכול מאוד לעזור במצבים כאלו.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו