הפרעת אישיות גבולית - שיגעון??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות גבולית - שיגעון??
    טל
    10/09/2010

הייתי שמחה להבין בקווים כלליים ובמונחי הדיוטה בבריאות הנפש מהו ההבדל בין הפרעת אישיות (לדוג' כפי שאובחנתי כהפרעת אישיות גבולית) לבין מחלת נפש- או הפרעה נפשית? האם ההבדל הוא בעצם הקשר של האדם למציאות ??האם מי שסובל מהפרעת אישיות הוא למעשה "חולה נפש"? שאם לא כך ,מדוע הפרעות אישיות נכללות בסיפרות הפסיכיאטרית?

הפסיכיאטר שלי ניסה להרגיע אותי ואמר לי שאני נורמלית לחלוטין- מצד שני עדיין קבע אבחנה בעלת שם כזה מאיים? אז האם אני בסדר או לא??
    מבולבלת,
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות

ד''ר חיים שם דוד
    11/09/2010

הפרעת אישיות היא בעצם תכונות אופי ודפוסי התנהגות והתמודדות עם גורמים שונים בסביבה שמאפיינים את האדם. אנשיםפ עם הפרעת אישיות גבולית מתקשים לשלוןט בכעסים, במצב הרוח, בפרידות ובתיסכולים ואז הם מוציאים את זה על הסביבה או על עצמם.
    אין המדובר ב"מחלה" ואנשים עם הפרעת אישיות הם "תקיניפ" בפני החוק כי הם יודעים מה טוב ומה לא פשוט יש להם רגישויות מסויימות שמפריעות בהתנהלות מול החברה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו