נטילת כדורי רסיטל/ציפראמיל לתקופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת כדורי רסיטל/ציפראמיל לתקופה
    אבי
    11/09/2010

שלום רב.
    אני לוקח כדורי רסיטל לאחר חרדה ממושכת של מספר שנים ולאחרונה גם התקפי דיכאון.
    אני לוקח את הכדורים כבר כחודשיים ואני חייב לציין שישנו שיפור משמעותי ביותר.
    השיפור הוא עוד לא ב100 אחוזים .
    רציתי לשאול מהם הסיכונים בנטילת כדורים מסוג זה לתקופה ארוכה , ו/או לאחר כמה זמן של נטילת כדורים אלו מתחילים להיווצר סיכונים?
    האם לאחר הפסקת הכדורים(לאחר שנה או שנתיים) ישנו סיכוי שהמצב יהיה חמור יותר מאשר לפני תחילת הטיפול? האם ישנה אפשרות שהפסקת הכדורים לאחר תקופה ממושכת תגרום למח בכלל להיות מנוון בצורה הרבה יותר חמורה מבחינת ייצור סרוטונין -מאשר היה לפני תחילת הטיפול? (כי פתאום לקחו לו את הכח שלו והוא קורס)..
    אני ממש מפחד מלקחת כדורים לאורך זמן ושהדבר יגרום לי לבעיות חמורות יותר לאחר סיום הטיפול התרופתי ואני אגיע למצבים הרבה יותר קשים משהייתי לפני הטיפול ושהמח שלי יגיע למצב שבכלל לא ידע להתמודד ולייצר סרוטונין בצורה מאוזנת.
    האם ישנם סיכונים נוספים לאחר טיפול תרופתי ממושך בכדור זה?
    בתודה מראש
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תרופות לאורך זמן

ד''ר חיים שם דוד
    11/09/2010

שלום לך,
    המידע שיש בידינו אומר שאין נזק לטווצח ארוך כאשר המדובר במינונים לא גבוהים של טיפול תרו]תי. בכל מקרה, ההתייחסות לטיפול רפואי כזה צריכה להיות כמו בכל טיפול רפואי- מה היתרונות והחסרונות שלו. אני מניח שאם לא היית סובל לא היית נוטל את הטיפול...נכון?
    באשר לעתיד? אין אפשרות לצפות האם התסמינים יחזרו ובאיזו עצמה. יהיו כאלו שיפסיקו והתסמינים לא יחזרו ויהיו כאלו שיצטרכו לקחת את הכדורים במינון ואפילו מינימלי למשך תקופה מאוד ארוכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש נזק בלתי הפיך עקב נטילת התרו

אבי
    11/09/2010

האם יכול להיווצר נזק בלתי הפיך עקב נטילת התרופה?
    האם ניסיון להתגבר על המצב הנפשי ללא תרופה מתאפשר?
    האם התרופה יכולה להזיק לבנאדם נפשית עוד יותר עד כדי מצבים נפשיים קריטיים? בזמן השימוש בה ו/או בזמן הפסקה לאחר טיפול ממושך או לחילופין טיפול קצר?
    מהו אחוז האנשים שמצליחים להפסיק עם התרופה לאחר טיפול ארוך בה ולנהל חיים נורמאליים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המצב הפיך?

ד''ר חיים שם דוד
    20/09/2010

התסמינים הדאניים והחרדתיים הפיכים לפחות באופן זמני.
    טיפול לאורך זמן תלוי במצב הנפשי בצורך הקליני לקחת אותו. ללא הכרח לא לוקחים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו