מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פנייה לגולשים לגבי רסיטל/ציפראמילאבי11/09/2010
שלום חברים!.
האם מישהו מכם השתמש בכדור רסיטל/ציפראמיל (או ציפרלקס) ויכול לשתף לגבי הניסיון שלו עם התרופה..?
האם עזרה לו? האם הזיקה? האם הצליח להפסיק וחזר לתלם? וכו' וכו'..
אשמח לכל שיתוף . אנא עיזרו לאחרים כמו שהייתם רוצים שיעזרו לכם.
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל(ציפר
לילי13/09/2010אני לקחתי רסיטל כ 3 חודשים,התרופה לא עשתה לי הכי טוב וגם לא עשתה לי טוב בכבד לכן העבירו אותי לציפרלקס ותוך שבועיים התחלתי לחזור לעצמי,להרגיש טוב,לתפקד וכו'.
אני חושבת שאף פעם אי אפשר להסיק מנסיון של אחרים.והשאלה לגבי פרק הזמן של לקחת תרופה כזאת או אחרת הוא דבר כל כך אינדיבידואלי.בוא לא נשכח שברוב המקרים ישנו רופא שמציע טיפול והבחירה היא שלנו אם לקחת וכמה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתי
מאיר14/09/2010ציפרלקס עזרה לי מאוד לחרדות (שיפור עצום), אבל לקח לה המון זמן לעבוד - 7 שבועות עד להשפעה, ובשבועות שאחרי ההתחלה ואחרי כל שינוי מינון, היו תופעות לוואי די משמעותיות אך כולן חולפות עם הזמן. יש פירסומים שהתרופה עולה 25 ש"ח לחודש אבל זה לא נכון, היא עולה פי 2 עד פי 4, גם אם יש לך הנחת ביטוח משלים, ותלוי במינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיר..
אבי14/09/2010קודם כל תודה על התשובה..אבל השאלה שלי היא למשך כמה זמן לקחת אותה?
והאם כשהפסקת נשארת במצב בריא ותקין או שאתה נזדקקת להמשיך לקחת את התרופה לכל החיים?
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
מאיר14/09/2010אני לוקח אותה כחצי שנה כך שקשה לי לומר לגבי טווח של שנים. אפשר להפסיק אותה בהדרגה אחרי שנתיים של שימוש. לפעמים תגלה במקרה כזה שאתה שוב זקוק לה, אבל חלק מהאנשים הפסיקו בלא צורך לחזור. אני חושב שהתועלת העיקרית היא שבשנתיים הללו אתה יכול לנסות ללמוד טכניקות הרפיה אחרות, שלא היית מצליח להתרכז בהן אילו היית ניגש אליהן כשאתה לא על התרופה. אבל אחרי שאתה כבר שולט בהן, ייתכן והפסקת התרופה במצב שאתה כבר מנוסה בטכניקות הללו יכולה להיות אפשרית. אני מדבר על דברים כמו יוגה או מדיטציה, שלאנשים בסטרס גבוה ללא טיפול תרופתי קשה להביא את עצמם להתחיל עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיר..
אבי15/09/2010תודה על התשובה..
השאלה שהיא גולת הכותרת היא "האם לאחר שימוש ממושך בתרופה ישנו נזק לאדם שהשתמש בה..אולי לאחר שימוש ממושך ישנה פגיעה נפשית קשה בבנאדם שהוא יהיה במצבי חרדה הרבה יותר גבוהים מאשר היו לפני השימוש בתרופה? או כל פגיעה נפשית ו/או מוחית אחרת? אולי פיתוח תלות בתרופה ואי יכולת מוחלטת להתמודד עם החרדה ללא התרופה? או אולי אפילו כל פגיעה נפשית ו/ או מוחית אחרת"???
האם יש לך תשובה לשאלה הגדולה הזו שמציקה לי מדי יום?
האם אתה מכיר אישית אנשים שהשתמשו בתרופה לאורך זמן והפיסקו איתה וחזרו לחיים שיגרתיים?
תודה אבי.
נ.ב
כל אדם אחר בעל ניסיון בדבר או היכרות עמו מוזמן להגיב הדיון הזה הוא חשוב אני מאמין לעוד אנשים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
מאיר16/09/2010אין לי או לימישהו שאני מכיר נסיון רב-שנים עם התרופה. השאלה למה אתה מתכוון ב"תלות". כמו ששמעתי דוגמה שנתן רופא, אני תלוי במשקפיים שלי כדי לראות, אבל זה לא הופך אותי למכור להם, ואין לי תסמיני גמילה כשאני מוריד אותם, חוץ מזה שאני רואה פחות טוב. כנ"ל עם התרופה, אבל אם אוריד אותה אחזור להיות יותר חרדתי, אבל זה לא אומר שאני מכור לה.
אין לי חשש מנזק קבוע לנפש משימוש של כמה שנים, זו תרופה דור חמישי שבכל דור קודם "סוננה" עד שנשארה ממנה רק מולקולה אחת, ולכן גם מיעוט תופעות הלוואי שלה ביחס לתרופות מדורות קודמים. אם כי יש תרופות מהסדרה הזו לגביהן יש דיווחים לא בדוקים על כך שהן עלולות לגרום לירידה בשמיעה.
אני חייב לומר שאני לוקח עכשיו דברים בפרספקטיבה אחרת. יותר קל לי עכשיו לצחוק על עצמי ואני לא נעלב מכל חץ של ביקורת או גיחוך מקרי שמופנה אליי, אלא להיפך, אני צוחק מזה ומרים חזרה להנחתה. בעבר דברים כאלה היו ממש פוגעים בי וגורמים לי להרגיש רע עם עצמי. הייתי בעבר מאוד חרד לכל פגיעה הכי קטנה בתדמית שלי, אפילו מדברים שנאמרים בצחוק. היום "למדתי" לא לקחת את עצמי כל כך ברצינות, וכשיורדים עליי בקטנה זה בד"כ מוביל לצחוקים ולשיחה נעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)