מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטו מול ציפרלקסאלי16/09/2010
שלום אני מטופלת בריטלין קונצרטה 36 מ"ג מזה שלושה חדשים (לא בכל יום...בעיקר לצרכילימודים ועבודה). לקח לי זמן וטיפול להודות שיש מרכיב של חרדה באשיות שלי. היום בקרתי אצל פסיכיאטרית ובקשתי על מנת להפיג מעט את החרדות - ציפרלקס, בנוסף לטיפול בקונצרטה. הרופאה נתנה לי אסטו 10 מ"ג .שאלתי הראשונה היא: האם יש בעיה לקבל שתי תרופות כאשר, האחרת מעוררת והשנייה מרגיעה?
שאלתי השנייה: מה ההבדלים במרכיבים בין הציפרלקס והאסטו, גם מבחינת תופעות הלוואי וגם מבחינת העלייה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו וקונצרטה
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010אין מה להשוות בין 2 התרופות. הקטנצרטה מכילה ריטלין שמהוה תכשיר מעורר שמטרתו להגביר את הריכוז. האסטו מכילה חומר ממשפחת SSRI שהתפקיד הוא להפחית את המתח והחרדה.
אין בעיה להשתמש בתרופות ביחד.
אסטו יותר גורמת לעליית משקל על ידי הגברת התאבון (אם כי רוה המטופלים לא מדווחים על כך) והריטלין כמובן, לא.
לגבי ההבדלים בעליית משקל בין אסטו לציפרלקס- לא ראיתי הבדל ביניהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה (אך לא תודה)
אלי01/10/2010תודה על התשובה אבל,
הפסקתי להשתמש באסטו לאחר שבוע של בחילות והרגשה ממש לא טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)