אסטו מול ציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטו מול ציפרלקס
    אלי
    16/09/2010

שלום אני מטופלת בריטלין קונצרטה 36 מ"ג מזה שלושה חדשים (לא בכל יום...בעיקר לצרכילימודים ועבודה). לקח לי זמן וטיפול להודות שיש מרכיב של חרדה באשיות שלי. היום בקרתי אצל פסיכיאטרית ובקשתי על מנת להפיג מעט את החרדות - ציפרלקס, בנוסף לטיפול בקונצרטה. הרופאה נתנה לי אסטו 10 מ"ג .שאלתי הראשונה היא: האם יש בעיה לקבל שתי תרופות כאשר, האחרת מעוררת והשנייה מרגיעה?
    שאלתי השנייה: מה ההבדלים במרכיבים בין הציפרלקס והאסטו, גם מבחינת תופעות הלוואי וגם מבחינת העלייה במשקל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטו מול ציפרלקס

הוספת תגובה

• אסטו וקונצרטה

ד''ר חיים שם דוד
    20/09/2010

אין מה להשוות בין 2 התרופות. הקטנצרטה מכילה ריטלין שמהוה תכשיר מעורר שמטרתו להגביר את הריכוז. האסטו מכילה חומר ממשפחת SSRI שהתפקיד הוא להפחית את המתח והחרדה.
    אין בעיה להשתמש בתרופות ביחד.

אסטו יותר גורמת לעליית משקל על ידי הגברת התאבון (אם כי רוה המטופלים לא מדווחים על כך) והריטלין כמובן, לא.
    לגבי ההבדלים בעליית משקל בין אסטו לציפרלקס- לא ראיתי הבדל ביניהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה (אך לא תודה)

אלי
    01/10/2010

תודה על התשובה אבל,
    הפסקתי להשתמש באסטו לאחר שבוע של בחילות והרגשה ממש לא טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו