topmax תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• topmax תופעות לוואי
    איציק
    17/09/2010

שלום לרופאים הנכבדים שתורמים מזמנם החופשי לציבור.
    אני אובחנתי עם אישיות גבולית, חרדה ודיכאון קל. הפסיכיאטר רשם לי למיקטל 75 מ"ג ורמוטיב.
    נטלתי את הלקמיטל כחודש, הועיל לי והרגיע אותי, אלא שאז הופיעה פריחה, והרופא אמר שצריך להפסיק מיד, נתן טופמקס ואמר להגיע למינון של 200 מ"ג (בהדרגה כמובן).
    עכשיו אחריו חודשיים אני נוטל 200 מ"ג, אבל התופעות לוואי תקפו אותי.
    הראשונה התפקוד המיני נעשה לקוי, בכל המישורים האפשריים, (אפילו במישורים כאלו שלא ידעתי שיכולים ללקות).
    השנייה, גירודים קשים התחילו לעקוץ אותי כל פעם שאני מתעמל, (תליתי את זה באסתמה של העור שזה תורשתי, אבל יש גבול).
    השלישית והחשובה. כשלים קוגנטיביים, בלאק אאוטים. איבוד זיכרון, בלבול, חוסר בטחון בקוגניציה.
    עניין חשוב נוסף, הלמיקטל עלה 30 ש"ח לחודש, והטופמקס עולה 250 ש"ח לחודש.
    שאלותי הן 1. האם יתכן לנסות לחזור ללמיקטל שוב ואולי הפעם לא תופיע פריחה. (אולי אז הפריחה היתה בגלל אלכוהול).?
    2.אם כן האם אפשר להפסיק את הטופמקס מיד ולעבור ללמיקטל, או שדרושה הדרגתיות?
    האם יש תרופה שלישית שעובדת על מערכת העצבים המרכזית, ואין לה תופעות לוואי רעות אלו.?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    topmax תופעות לוואי

הוספת תגובה

• טופאמאקס

ד''ר חיים שם דוד
    20/09/2010

אכן התופעות לוואי שאתה מתאר ובעיקר אלו של הקוגניציה יכולים להיות משוייכים מלטופ]אמאקס. מהירות ההפסקה תלויה בחומרת התופעות לוואי וגם ביעילות שהתרופה השיגה. ההפסקה תלויה במשך הטיפול ותוכל להפסיקה בהדרגה . או בהפחתה למחצית המינון למשך תקופת מה ולראות אם יש הקלה מסויימת או לא ואח"כ להחליט מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו