טיפול בדאגנות יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדאגנות יתר
    איתן
    21/09/2010

אילו כדורים יעילים לטיפול בחרדה מסוג דאגנות יתר?

מאז ומתמיד הייתי מודאג מ"מה יהיה איתי" מבחינה תעסוקתית וחרדות מכך שאולי לא אעמוד ב"חלום הבורגני" (קריירה מצליחה, הקמת משפחה וכו'). החרדות התגברו לאור הנתונים האישיים שלי: אני בן 28 ועד היום חייתי חיים של היעדר מוחלט של חיים חברתיים/זוגיים/תעסוקתיים.
    כיום אני בתהליכי שיקום ועם מוטיבציה להשתקם ולא להסתכל אחורה לעבר, אבל לעיתים תכופות אני נכנס לחרדות קשות ולדיכאון מכך שפיספסתי את מיטב שנות צעירותי (על אף שאני רק בן 28 ועדיין צעיר).
    בנוסף אני נוטה כל הזמן להשוות את עצמי להספק של בני גילי ולחיים "הטובים" של אחרים שמסביבי. התחושות האלו פשוט מכניסות אותי ללחץ מטורף ולדיכאון וכתוצאה מכך אני לא מסוגל להגיע רגוע ושקול לטיפול השיקומי (אלא אני מגיע לטיפול כשאני מונע מתוך לחץ שתוקע אותי ומייאש אותי). כיצד ניתן לנטרל את תחושות ההחמצה המלחיצות האלה כדי שלא יפריעו לי בהתקדמות ובמוטיבציה להשתקם?
    האם ישנו הסברהגיוני/דברי עידוד שיכול להרגיע אותי (לפני שאפנה לאפשרות של כדורים פסיכיאטריים)? או כדורים שיכולים להרגיע אותי ולהשאיר אותי אופטימי כדי שאתחיל את התהליך השיקומי רגוע? במידה והאפשרות היא כדורים - אילו כדורים בדר"כ יעילים לבעיה מסוג זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדאגנות יתר

הוספת תגובה

• טיפול בדאגנות

ד''ר חיים שם דוד
    22/09/2010

שלום לך,
    הטיפול בדאגנות הוא טיפול מקובל להפרעות חרדה אבל דאגנות לבדה אינה :"הפרעה" אלא אם יש פגיעה בתיפקוד היומי.
    פנה אל פסיכיאטר ואני חושב שיהיה לך פתרון בין אם תרופתי ובין אם פסיכולוגי על ידי טיפול פסיכולוגי ולךעתים היפנוזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו