מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זוגיות עם חולה מניה דיפרסיהרוני25/09/2010
אני גרוש + 2 (49), התגרשתי לפני 8 שנים, וב- 6 שנים האחרונות הייתי בקשר זוגי אוהב חברי ותומך (פרק ב').
אני מאובחן כחולה במניה דפרסיה מזה 20 שנה. מטופל בתרופות בהתאם, ורוב שנותי הצלחתי לקיים חיים נורמטיביים. לפני 4 שנים נאלצתי לעזוב עבודה שבה עבדתי 12 שנה, ומאז אני לא מוצא את מקומי בשוק העבודה. עיקר נטל הפרנסה נפל בשנים אלה על כתפיה של בת זוגי (עובדת בעבודה מסודרת), והצלחנו לנהל את חיי המשפחה (יש לנו 4 ילדים בגילאי 10-13 כיום - 2 שלה, 2 שלי), באופן כזה שחלוקת התפקידים המסורתית התחלפה פחות או יותר. מעולם לא שמעתי מפיה ולא הרגשתי בהתנהגותה תלונה כלשהי על המצב. כל אחד תרם את המיטב שלו לקשר ולשותפות המשפחתית, והאהבה והחברות נכחו מאד לאורך כל תקופת הקשר.
לפני שנה וחצי החלטתי להתחכם והפסקתי לקחת את התרופות שלי. כעבור כחצי שנה נפלתי לדיכאון עמוק במיוחד, שנמשך 9 חודשים, כולל מס' תקופות בנות מס' שבועות של דחף בלתי נשלט להתאבדות (נזקקתי לשמירה 24 שעות), ואישפוז פסיכיאטרי למשך 4 חודשים.
בנקודה הזו היא נשברה. היא הייתה שם בשבילי במשך 3 החודשים הראשונים, ומאז האישפוז, בזמן שאני הייתי במצב חרדה קיצוני וללא יכולת להבין את המציאות סביבי, היא סובבה את הגב. ממש נעלמה לי. ההתנהגות שלה הייתה אכזרית כל כך עבורי. היא לא באה לבקר, לא ענתה לטלפונים, לעיתים עשתה טובה והגיבה לאס אם אס. כשכבר יצא לדבר הבהירה לי חד משמעית שאיננה מסוגלת לקיים איתי קשר כלשהו. אין לה כוחות נפש. באחת החופשות מבית החולים היא הודיעה לי שהקשר מסתיים.
אני מזכיר כאן שמדובר בחברה אוהבת ואהובה, שידעה על קיומה של המחלה שלי (שלא התפרצה ולו פעם אחת במשך שנות חברותנו).
היום, כשאני נמצא 3 חודשים אחרי ההחלמה, מהתקופה האיומה בחיי, תקופה שבה הייתי זקוק נואשות לתמיכה מצידה. אנחנו נמצאים ביחסי ידידות חמים, כאשר אני חי בתקווה שהיא תחזור אלי, והיא דואגת כל הזמן להזכיר לי שלא אטפח ציפיות כי זה לא יקרה.
לפני מס' שבועות היא הכירה בחור חדש. אני עדיין מאוהב בה (למרות שבחוויה שלי נבגדתי על ידה), ונאלץ להתמודד עם חוויית האובדן, הקינאה, הצער וכל המתלווה לפרידה. אני מרגיש שיש בי את הכוחות להתמודד עם הקושי הזה, אבל ברקע קיים החשש שההתמודדות הזו תפיל אותי חזרה לתהום הדיכאון.
שאלתי אליכם, האם עזיבתה היא צעד נורמטיבי או בגידה בחבר? כלומר במבחן האדם הסביר, האם אומנם סביר שחברה אוהבת תנטוש לאחר כמעט 6 שנות חברות, חבר במצב הקשה ביותר שהיה בו בחייו?
אני גרוש + 2, התגרשתי לפני 8 שנים, וב- 6 שנים האחרונות הייתי בקשר זוגי אוהב חברי ותומך (פרק ב').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם החברה עזבה בצורה תקינה?
ד''ר חיים שם דוד26/09/2010אני לא חושב שאני הדמות שתתן את דעתה על העניין הזה . השאלה אינה לגבי עובדות אלא יש בה משהו שיפוטי כלפי התנהגותו של האדם.
מניסיון אני יכול לומר שמשפחות ברגעי משבר מתאחדות או מתפרקות וזה תלוי בגורמים רבים מאוד שאינםן פשוטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)