מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת חרדה מתמשכתמורן26/09/2010
שלום רב,
לפני 3 שנים היה לי התקף חרדה בעת טיול למזרח וכשחזרתי ארצה מצבי היה לא קל, היה לי קושי להיות במקומות בלי חלונות פתוחים, קוצר נשימה קשה, לא תפקדתי. טופלתי אצל פסיכיאטר וקיבלתי ציפרלקס 10 מ"ג וקסנקס 0.5 מ"ג. את הטיפול נטלתי חודשיים ואז כשהבנתי שאני עלולה להתמכר הפסקתי עצמאית ומאז במשך 3 שנים לא חוויתי שום התקף. הטיפול ממש הציל את חיי. לפני חודש וחצי חוויתי התקף חרדה מתוך שינה. קמתי עם דופק מהיר, קושי בנשימה, לחץ בחזה וחרדה עצומה שההתקף שהיה לפני 3 שנים חוזר לי.בחודש וחצי האחרונים ניסיתי הכל פרט לכדורים, פסיכולוגית, רפלקסולוגיה, הומאופתיה, אך כלום לא עזר והבנתי שרק התרופות יסייעו לי.הסימפטום המרכזי אותו אני חווה הוא לחץ באוזניים כאילו אני נמצאת בצלילה. התחושה הזאת מדכדכת אותי ולעיתים גם מגיעה תחושה של קשיי נשימה ומועקות בחזה. עליי לציין שלהבדיל מהתקף החרדה הקודם, אני מתפקדת, לומדת, עובדת, יוצאת, נוהגת. מנסה לשמור על השגרה ככל שניתן ומה גם שמשתדלת להיות כמה שפחות עם עצמי במחשבות. הייתי אצל רופאת המשפחה וסיפרתי לה את סיפורי. היא נתנה לי את אותו המרשם שקיבלתי אז מהפסיכיאטר שלי: ציפרלקס 10 מ"ג וקסנקס 0.5 מ"ג. שמאוד עזר לי בזמנו. השאלה שלי כיצד עליי ליטול את הכדורים? איני זוכרת כיצד נטלתי אותם אז לפני 3 שנים, וגם העובדה שהקסנקס ממכר די מלחצה אותי. וכן, לכמה זמן עליי ליטול אותם שכן כמו שציינתי, הקושי הגדול שלי כרגע הוא תחושת הלחצים באוזניים ומועקה כשאני לבדי. תודה רבה, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ואלפרליד
ד''ר חיים שם דוד27/09/2010שלום לך,ף
הטפול הנוכחי הוא הנכון כי זה מה שעזר לך בעבר. נהוג את האלפראליד לא נוטלים אלא אם יש צורך. כלומר, כשעומדים בפני התקף חרדה והציפרלקס נלקח בצורה קבועה.
ישנן אפשרויות רבות לטיפול במצבך . במידה ויש לך שאלות לגבי מה הדרך המתאימה לך תוכלי להעלות את השאלות הללו בפני רופא המשפחה או בפני פסיכיאטר. בקצרה- איש אפשרות נוספת של טיפול עד שהציפרלקס תתיחל לעבוד והיא לקחת באופן יומי תכשיר הרגעה כגון לוריבאן או קלונקס למשך זמן מוגבל ולאחר מכן להפסיק אותו בהדרגה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)