מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניהדן03/10/2010
שלום,
אני מכיר מישהי שבמשפחה שבה האב מכה תמיד, ובמצב רוח רע כל הזמן.
אותה מישהי מתאפיינת ברוב הסימפטומים של סכיזופרניה, כמו אי סדר במחשבה ובדיבור, אי רצון לפתח קשרים עם אנשים, פחד תמידי ממישהו מסויים למרות שאין בסיס לפחד הזה, דיכאונות תמידיים שבאים והולכים ללא הרף בעוצמות משתנות, אי יכולת לבטא את עצמה, מחשבות אובדניות, ונסיונות אובדניים כושלים, חיתוך וורידים ביד, וזה מה שעולה לי בראש בשלב זה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא דרך לתמיכה נפשית באותה מישהי.
אך עלי להזכיר מראש שלא יעזרו לי עצות לשלוח אותה לטיפול פסיכיאטרי, כי דבר כזה רק גורם לכך שהיא תתכנס פנימה ולא תסכים לעולם ללכת לטיפול. וגם לא ניתן להפנות אותה למישהו דרך האינטרנט כי היא לא תרצה. וגם לא להפנות עדיין לגורמי הרווחה נגד האב המכה.
אני רק מחפש תשובה לשאלה במה אני יכול לעזור לה בדיבור איתה.
תודה רבה, ותבורכו על עבודת הקודש שאתם עושים כאן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד05/10/2010האמת שאין לי תשובה חכמה כי אתה בעצם חוסם כל אפשרות לטיפול על ידי ביטול הרבה אפשרויות שהאחד לא בא בחשבון השי אינו יעיל והשלישי לא יתקבל יפה. אין אפשרות לענות לך ברצינות כאשר אתה מציב תנאים בלתי אפשריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה
דן06/10/2010אני חייב לדעת- לפי הסימפטומים שהבאתי, האם אכן מדובר בסכיזופרניה? כי זאת רק השערה שלי על סמך הסימפטומים שתואמים להגדרה של המחלה...
אין לי ברירה אלא לשלול את כל זה, מכיוון שהיא זו ששוללת את כל זה. אם זה היה תלוי בי היא הייתה מקבלת עזרה מקצועית מזמן... אותה מישהי לא מעוניינת בשום עזרה שהיא.. אם היא הייתה מעוניינת בעזרה, בכלל לא הייתי צריך לשאול את השאלה הזאת.. אבל זאת הסיבה שפניתי לפורום הזה- כי אני כבר מיואש לגמרי.. יש איזו דרך שאני יכול לעזור לה בעצם הדיבור איתה?
בכל מקרה- תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)