טיפול בסרטראלין במקרה של חרדה מינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בסרטראלין במקרה של חרדה מינית
    גד
    03/10/2010

שלומות,
    מזה 3 חודשים אני בטיפול פסיכולוגי (לא פסיכיאטרי) עקב בעיות ביצירת קשר מיני.
    אני כיום בן 27 ומעולם לא הגעתי למצב של חדירה מלאה.
    בכל שאר תחומי החיים שלי, כולל התחום החברתי, אני מתפקד היטב, וככלל אני מגיע לעיתים נדירות למצבים של דיכאון. לעומת זאת, קיים אצלי לעיתים מצב של התרגשות יתר ממצבים שונים, גם כשלכאורה אני לא יכול להתלונן על ביטחון עצמי נמוך – הגוף שלי מגיב במה שלמדתי לכנות כתסמיני חרדה (דפיקות לב, עצבנות כללית, מחושי בטן, חוסר מנוחה, היפראקטיביות וכיוצ"ב).
    בסיטואציות מיניות המצבים האלה לעיתים קיצוניים מאוד, עד שאני אף מגיע למצבים של כמעט קשיי נשימה ואובדן זקפה. אני חווה את המצבים האלה כלא נעימים באופן קיצוני – מה שמאוד מייאש וגורם לי בתקופות מסוימות להסתייג אפילו מתחילתו של קשר אינטימי.
    הפסיכולוגית שלי המליצה על טיפול משולב של סרטראלין וסיאליס. בבדיקה שערכתי באינטרנט הבנתי שסרטראלין יכול להוביל לירידה בתפקוד והחשק המיני. האם זהו באמת טיפול שמתאים לי? הבנתי שסרטראלין שייכת לקבוצת תרופות הפועלות באופן דומה ונבדלות בעיקר בתופעות הלוואי שלהן. יתכן ותרופה אחרת מאותה קבוצה תהיה עדיפה?
    המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בסרטראלין במקרה של חרדה מינית - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/10/2010

לא חייב לקחת דווקא סרטראליםן אלא הכוונה של הפסיכולוג שלך היא שתקח תכשיר נוגד חרדה (שיכול להיות סרטראלין) כל שהוא ותכשיר שישפר את התיפקוד המיני ברמת העוררות המינית.

לכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי וצריך לשקול יתרונות וחסרונות שרק פסיכיאטר שיכיר אותך, יוכל לייעץ מה התכשיר הנכון עבורך ובאילו תנאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו