מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפומאניה?!שלי08/10/2010
שלום רב,
מזה שנים שאמי סובלת כמעט מידיי שנה מ"תקופת שיגעון". זה השם הלא רשמי שמצאנו בני המשפחה לימים שבהם אמי מתנהגת שלא כתמול שלשום. היא איננה עצמה, מתנהגת בחברותיות-יתר עם אנשים שהיא איננה מחליפה עימם מילה בימים רגילים. עם המוכר בחנות, הדוור וכו'. תקופה זאת מאופיינת אצלה בפעלתנות יתר. נדבנות. היא כמעט ואיננה ישנה. שעות השינה שלה מסתכמות בשעתיים-שלוש ללילה במקרה הטוב! מנקה מבשלת ואופה גם בשעות הקטנות של הלילה. מבזבזת כסף על שטויות. מדברת ללא הרף, על הבלים, חוזרת על דברים פעם אחר פעם.
לפני כ20 שנה, היא איבדה את אחיה שהיה בצבא-קבע בתאונת דרכים, ומאז אחת לשנה בסביבות יום הזכרון לחללי צה"ל מתחילה "תקופת השיגעון". היא מעולם לא אובחנה כסובל מהיפומאניה, אך ממה שקראתי כאן, התסמינים מתאימים.
לרוב התקופה מסתיימת כשהיא סובלת מאיזשהי בעיה רפואית שנובעת מהתקופה: לרוב אלו שריטות בקרנית העין, שנגרמות מיובש בעיניים= תוצאה ישירה של חוסר השינה. היא איננה סובלת מדיכאון אחרי ה"תקופה" רק מאיזה חולי כדוגמת שפעת או חולשה אחרת שמכריחה אותה לשכב במיטה ולישון שינה אמיתית.
עם השנים למדנו להתמודד עם "תקופת השיגעון" אנחנו קשובים לה הרבה יותר, מלווים אותה ועוקבים אחרי כל צעד שהיא עושה. לרוב מצליחים להניא אותה מבזבזנות-יתר. העניין, שעם השנים התקופה באה בזמנים אחרים. בכל פעם שיש איזה שינוי גדול, כשאחותי התחתנה,כאשר ילדה את בנה הראשון, כאשר אבי עבר ניתוח ואושפז בבי"ח. נהיה קשה יותר ויותר לעקוב אחריה.
בשנים עברו כאשר ניסינו להעלות בפניה את תחושותינו לגבי הבעיה, ולהצביע על בעיות כגון חוסר שינה, היא נורא התרגזה עלינו וטענה שהיא ככה מאז ומעולם עוד מהימים שהיתה צעירה וקמה מוקדם בבוקר לבציר ולעבודות משק אחרות. לא ניתן לדבר איתה על זה והיא נוטה להתפרץ עלינו.
מה שמפחיד אותנו בעיקר הוא דעתה המפוזרת והשילוב של הנטיה שלה לטייל הרבה. היא נוהגת ברכב בפיזור דעת מה שמסכן מאוד את המשתמשים בדרך ואותה. קשה מאוד להסביר לה את זה או למנוע ממנה את מפתחות הרכב...
אני פוחדת לנסות לדבר איתה על הנושא מחשש ששוב תתפרץ עליי ותתרחק ממני, במיוחד ב"תקופת השגעון" הזאת שבה חשוב לי להשאיר אותה קרובה אליי.
אני צריכה עצה כיצד לנהוג וכיצד להעלות את הבעיה לפניה.
האם עדיף לחכות שה"תקופה" תגמר ואז לדבר איתה על כך?
האם ניתן יהיה לקבל בשבילה תרופות מרגיעות מבלי שהיא תדע על כך ומבלי שהיא תפגוש בפסיכיאטר?
תודה וסילחה על המסר הארוך,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפומאניה?! - תגובה
10/10/2010שלום
יש לאימך מזל שילדים טובים שומרים עליה כך!
כדי לשוחח איתה על "השיגעון" בתקופה שהיא במצב טוב. במצב ההיפומני אנשים לא "שומעים" הם חשים הכי טוב שאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)