מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טופמקס בשילוב סרנדהבחורה מבית13/10/2010
מזה כ-9 חודשים אני מטופלת ב-SSRI בעקבות דיכאון שנלווה להפרעות אכילה (BINGE EATING). בתחילה נטלתי 3 חודשים פריזמה 150 מ"ג . לאחר מכן עברתי לסרנדה ועליתי בהדרגה ל-150 מ"ג, ולאחר שבועיים הוספתי במקביל לסרנדה טופמקס, ובהדרגה עליתי ל-175 מ"ג.
כבר שבועיים אני במינון של 200 מ"ג בסרנדה ובטופמקס. לכל אורך תקופת הטופמקס + הסרנדה
הדכאון הלך וגבר. מצאתי עצמי ימים שלמים (בחגים ובימים שבהם אני מתחילה לעבוד מאוחר או בסופ"ש) שוכבת במיטה ובוכה ללא יכולת להפסיק.
עוצמת רגשות שליליים וחוסר אונים שכזה לא חוויתי מעולם גם כשלא טופלתי תרופתית.
הדיכאון מופיע ללא כל אזהרה, הדמעות עולות ואז אני בוכה על כך שאני חסרת אנרגיות,בדיכאון וכו'
שאלתי היא, האם יכול להיות שהשילוב הספציפי של 2 תרופות אלה אינו מיטבי?
קראתי בעלון הטופמקס שבמקרים חריגים התרופה עלולה לגרום לדיכאון ולנטיות אובדניות ...
יש לציין כי מאז שאני לוקחת את התרופה הזיכרון מעט נפגם (בלק אאוט של מילים מסויימות)
ולפעמים אני חשה עקצוצים בכף הרגל(לא רציני).
מצד שני, התקפי הזלילה פחתו משמעותית, אבל אני מייחסת זאת גם לעובדה ששמנתי כ-10 ק"ג
מאז שהחלתי את הטיפול התרופתי ולהיסטריה שבאה בעקבות ההשמנה ולכן הפסקתי לזלול
וחזרתי לשלוט בכמויות האוכל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופמקס בשילוב סרנדה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד14/10/2010האם השאלה שלך היא שהתרופות גורמות לך לדיכאון? בעיני זה פחות סביר...
יחד עם זאת את אולי זקוקה לטיפול יותר יעיל נוגד דיכאון. וחוץ מזה לא כל עצבות בסופ"ש משמעה דיכאון . כדאי שמישהו יעריך את המצב הזה ויחליט האם זה דיכאון או שמא השינוים במצבי הרוח נובעים מאירועים חיצוניים שנכנסים בך חזק מאוד ומשנים לך את המצב רוח (הזכרת למשל את העלייה במשקל, התחושה שאת לבד ואולי המחשהובת הללו גורמותלתחושת הדכדוך) המשמעות הטיפולית היא משמעותית ביותר. במידה ויש מחשבות אוטומטיות שניתן לזהותן בקלות הסיכוי להתצלחת טיפול CBT יהיה גבוה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר חיים , תודה על תגובתך אבל..
בחורה מבית14/10/2010אני בטיפול CBT כבר שנה, במקביל לטיפול התרופתי. מאז שהוספנו את הטופמקס
והמינון הלך ועלה אני נופלת לדיכאונות. זו לא סתם עצבות. מדובר בהתקפי בכי רצופים . באותם רגעים אני מצטערת שנולדתי ומתכננת את מותי.
המשקל יציב כבר חודשיים והדיכאון עולה מדרגה לכן שאלתי האם זה ייתכן שהשילוב של שתי תרופות אלה עשוי לגרום לתופעות שפוקדות אותי? אציין כי כל עוד מינון הטופמקס היה נמוך (עד 100 מ"ג)לא חוויתי עוצמת דיכאון שכזה ולכן נורות האזהרה נדלקו אצלי לאחרונה.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)