מקרה לא ברור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקרה לא ברור
    תמי
    16/10/2010

בזמן האחרון גיסתי כל היום בוכה בעקבות מקרה שקרה לה. היא לא אוכלת, לא יוצאת לשום מקום, מפחדת להיות ליד הרבה אנשים וכל היום בוכה.
    אתמול קרה מקרה לא ברור, היא התחילה לדבר על כך שרודפים אחריה מהמשטרה, היא התחילה להגיד דברים מפחידים על כך שהיא לא תהיה מחר ושנלמד להסתדר בלעדיה. ככה היא דיברה במשך כשלוש שעות ואנחנו איתה להרגיע, לעודד ולהוריד אותה למיציאות.
    אחרי כמה זמן קרה דבר מוזר, היא הפסיקה לדמיין, היא צחקה על כל מה שהיא אמרה והיא פתאום נראתה בסדר גמור. היא צחקה, היא דיברה עם הילדים וליטפה את הכלב ואמרה שהיא ממש הייתה בעולם הדימיון ושזה עבר לה.
    מה שאני לא מצליחה להבין זה כיצד פתאום דמיונות נגמרים? והאם היא צחקה עלינו בצורה אכזרית וקרה, (כולנו היינו שבועיים סביבה, כל טלפון ואנו ישר אצלה) האם זאת בעצם קריאה לתשומת לב? או שאולי באמת יש בעיה?
    אנו לא יודעים כיצד להתמודד איתה, היא לא מסכימה ללכת לאבחון פסיכיאטרי (היא אומרת שמי שמנסה לעשות ממנה פסיכית הוא פסיכי), היא קיבלה תרופות מרופא משפחה והיא לא מוכנה לקחת אותם שוב בטענה שהיא בסדר גמור ואין לה שום בעיה.
    יש היסטוריה של הפרעות נפשיות במשפחה, אמא חולה בדיפרסיה מלווה בסכיזופרניה ודוד שלה סכיזופרני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקרה לא ברור

הוספת תגובה

• מקרה לא ברור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום תמי !

ללא בדיקה יסודית ומיקצועית אנחנו בתחום הספקולציות.

חסר הרבה מידע, גיל, מה המקרה, סמים ועוד..

מצבי דמיון חולפים , יכולים להיות מגורמים רבים . לדוגמה : גלישה פסיכוטית בעקבות גורם לחץ משמעותי בחיים, בדר''כ אצל בחורות הסובלות מהפרעת אישיות גבולית.

בכל מקרה יש צורך למעורבות איש מיקצוע, רבות בגלל הרקע המשפחתי.

בברכה

דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיסה המקסימה

אם אין אני לי
    19/10/2010

ראשית ,אחמיא לך -את נהדרת!!
    האגה שלך ואיכפתיות וטוב הלב ניכרים מכל מילה.
    אשמח לשאול -אולי אין היא בעולם דימיונות,אלא בתקופה לחוצה או שקורים לה כל מיני אירועים אובייקטיביים.האם שאלת אותה? נסי לבדוק עובדות,וכך לא תונחי ע"י תיוגה ,ע"י ספקולציות/שמועות.אם היא איננה "פסיכי"(לא אוהבת מילה זותי.,סליחה ממך).
    אז כדאי לדבר איתה ,ולא להניח הנחות. את נשמעת יותר מידי אינטלקטואלית כדי לחשוב כאילו מחשבות.
    בואי ושוחחי עימה בטוב ,ויהיה טוב.
    לנה "אם אין אני לי.."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו