אבדן הרצון לחיות והחיוניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבדן הרצון לחיות והחיוניות
    עינת
    17/10/2010

אני אישה בת 42 רווקה מאובחנת כביפולארית.נמצאת בטיפול פסיכיאטרי מזה 18 שנה.
    לפני 8 שנים עברתי ניתוח ומאז החלה הדרדרות קשה במצב הנפשי שלי.
    אני מצויה כל הזמן בתחושת רייקנות ושעמום.אבדתי את חדוות החיים שלי ולפעמים אני חושבת שהישבן שלי הודבק בקרייזי גלו לכסא כי אני בקושי עוזבת את הבית וכל היום לא מוצאת שום עניין בכלום.אי אפשר להאשים אותי שאני לא מנסה אני משתדלת לקרוא ספרים להתעדכן בחדשות אבל נדה.
    בשנים אלו אני מתנדנדת בין מאניה לדיפרסיה וחלילה.ימי החסד היחידים הם ימי ההיפומאניה אז אני מרגישה כאילו קבלתי את האני שלי חזרה.
    יש לי רופאה מצויינת שמטפלת בי 18 שנה אבל גם היא חסרת אונים וטוענת שאני לקיתי בדכאון אקזיסטנציאלי שאין מה לעשות נגדו.מילה גדולה אקזיסטנציאל ובכל זאת מה עושים?אני אשמח לשמוע חוות דעת נוספת .
    נ.ב.
    האם יש סיכוי שאחזור למצבי הקודם למרות שמדובר בכ"כ הרבה שנים?
    לא מזמן התחלנו עם אדרונקס 2 מ"ג בתוספת לליתיום 1200 וזיפרקסה חמש.
    אני יודעת שהמינון נמוך אבל אני מגיבה לטיפול בדכאון הרבה פעמים במאניה.

תודה על ההקשבה סורי על המלל הארוך.

אשמח לתשובה מהירה,
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבדן הרצון לחיות והחיוניות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

היי עינת !

סיכוי יש , בוודאי
    נחלק את התשובה ל 3 :

1. יש צורך באיזון תרופתי , על מנת לתת מענה לחלק הביולוגי.
    2. יש צורך במענה פסיכולוגי, שיחות , לברר מה נותן משמעות לחיים ? איפה נעלמו בדרך אותם מרכיבים שתרמו לכך בעבר? מה השתנה בחיים? קשרים? עבודה, לימודים ועוד.

3. על מנת שכל אחד מאיתנו ירגיש טוב, חייבים להתקיים 3 מרכיבים ( הנ''ל) : ביולוגי( חומרים במח - טיפול בתרופות) , פסיכולוגי ( שיחות - פסיכוטראפיה , בירור משמעויות, תובנות למצבים ועוד ) וחלק אחרון סוציאלי ( מקום עבודה, חברים, משפחה ..)
    כאשר מרכיב אחד לא יציב, לדוגמה, מקום עבודה ,באם יש השפלה וניצול, יהיה סבל נלווה. הפיתרון יהיה מכוון לשיפור תקשורת, פתירת בעיות ועוד..

בברכה
    דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו