ציפרלקס בהריון והנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס בהריון והנקה
    מיכלי
    17/10/2010

שלום!
    אני בת 25, בריאה ובהריון ראשון.
    בגיל 22 השתמשתי בציפרלקס לחצי שנה בשל חרדות והתרופה עזרה לי מאוד, וגם כשהפסקתי אותה החרדות לא חזרו.
    עכשיו אני בהריון ומזה כשבועיים יש לי חרדות ומצב רוח ירוד בשל יחסנו הגרועים עם ההורים של בעלי. אנחנו בטיפול בשל הנושא אבל העניין עדיין מאוד מציק לי בייחוד בגלל החרדה מה יהיה אחרי הלידה בקשר אליהם.
    חשבתי לחזור לפסיכיאטר שלי בכדי לקבל מרשם לציפרלקס שוב, שכן המצב ממש פוגע לי בתפקוד- אין לי בכלל תיאבון ויש לי קשיי שינה.
    מקריאה באינטרנט- הבנתי שאין בעיה עם התרופה בהריון, אך מה עם ההנקה? כי ממש חשוב לי להניק, אך אני לא רוצה להמשיך לסבול.
    אגב, אני בשבוע 11. האם זה משנה באיזה טרימבטר לוקחים את התרופה?
    אני גם עומדת להתחיל טיפול פסיכולוגי, אבל לפי איך שאני מכירה את עצמי- זה לא יעזור לי בלי תרופות.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס בהריון והנקה

הוספת תגובה

• ציפרלקס בהריון והנקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/10/2010

שלום רעות !
    ככלל, טרימסטר ראשון הכי רגיש, התפתחות מערכות הגוף והמח בפרט, לכן השאיפה להימנע ככל שניתן לתת בתקופה זו.
    לגבי הנקה, ככלל אצבע, כל מה שהאם מקבלת - מגיע לתינוק.
    יש גישות שונות , בגדול, צריך לישקול, תועלת מול סיכון ? .
    בהצלחה ושהיה במזל.

בברכה !!!

דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו