מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם תיתכן הרעה כשמעלים מינון לוסטרלאניה18/10/2010
שלום,
השתמשתי בלוסטרל 50 מ"ג למעלה משנתיים, נכון להיום, אני שבועיים וחצי על 100 מ"ג. זו התרופה היחידה בה אני משתמשת. לדעתי, ה-50 מ"ג מיתנו את הדיכדוך. הבעיה שמאז הגברת המינון מצב-הרוח שלי דווקא הורע וגם כלל לא הקל על התחושה המבאסת שצצה בלי קשר לכלום, שמגיעה עם המחזור (להיפך, היה יותר קשה מהרגיל). האם זה סימן שכדאי לחזור ל50 מ"ג או שבהתחלה המצב רוח מתהפך יותר?
בהמלצת הפסיכיאטר שלי, ממתינה עוד חודש כי הוא אומר שזה הזמן שמקובל להמתין לקבלת החלטה. בלי קשר, אני רוצה לדעת אם זה עשוי לחלוף ואז דווקא יתחיל שיפור, לשמוע עוד דעה... ייתכן שמינון גבוה דווקא פחות מועיל?
תודה,
אניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
אניה19/10/2010עכשיו אני כמעט בטוחה שבגלל המינון הזה לא יכולה לגמור. החשק המיני שלי ירד וכבר 3 פעמים שניסיתי בקדחתנות (!) להגיע לאורגזמה כדי לראות אם זה שינוי שקשור לתרופה, ולא הצלחתי. היו עוד פעמיים שכן הצלחתי אבל גם לקח זמן והיה משימה לא פשוטה. קודם לכן, היה יותר קל והיה קורה שאפילו הייתי קמה בבוקר עם אורגזמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תיתכן הרעה כשמעלים מינון לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2010שלום אניה !
המלצת הפסיכיאטר המטפל הגיונית, ממליץ להיצמד להמלצתו.
בברכה !!
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליטיקלי קורקט.
אניה22/10/2010בודקת שהאינטרפרטציה שלי לתשובה שלך נכונה. אתה לא יכול להגיד ככה אבל האמת היא:
אני לא יודע אלו לוקשים מכר לך הפסיכיאטר האישי שלך אבל אולי יש לו סיבה, ואין לי מושג לגבי ההיסטוריה הרפואית שלך ולכן מנוע מלתת תשובה כנה. למרות שיודע שתהיה פריג'ידית למשך כל תקופת השימוש בתרופה (יפה שלא שיקרת ואמרת שזה יחלוף), יתכן שזה מחיר סביר תמורת יציבות נפשית, דבר שע"פ הספר התרופה אמורה לספק (היינו, כיסוי תחת לרופא המטפל), על אף שלא באמת יודעים את מעגלי הפעילות המוחית על בורים, וכן, שהממצאים בשטח דווקא מראים תגובה שלילית למינון הגבוה מהקודם, דבר שלא ישתנה גם אם תחכי עוד שנתיים (אחרת היית אומר שבתחילה זה מקרה שכיח שמתפתח חוסר שיווי-משקל נפשי טרם תחילת שיפור). אכן, ישנם אנשים שמינון נמוך יהיה אצליהם מתאים יותר, אבל בהחלט לא מומלץ שתחליטי על כך לבד או באמצעות ייעוץ חפוז בפורום, לכן אפילו לא אציין את כל הנאמר לעיל.
בברכה,
ד"ר יונתן דוידאור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)