חשש מזיהום או מחלות כתוצאה מאוכל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש מזיהום או מחלות כתוצאה מאוכל
    אור
    19/10/2010

שלום, שמי נילי ואני בת 23, בכל פעם שאני אוכלת אני מרגישה שאני צריכה לשטוף את ידיי אחרי הארוחה בגלל חשש מזיהום או מחלה אם נגעתי באוכל בידיי. לפעמים אני חושבת שזה לא הגיוני כי אני אומרת לעצמי אם זה נכנס לי לגוף אז למה שאני אדבק במגע עם אותו אוכל? אך עדיין אני הולכת ושוטפת את ידיי במים וסבון.
    כמו- כן אני מפחדת מחיידקים לדוגמא: אם השארתי קערה במטבח עם שאריות של אוכל בתוכה ועובר לדוגמא זמן של שבוע האם מצטברים על זה חיידקים? האם יקרה לי משהו אם אני אגע או אוכל את זה?
    אשמח אם תענו לי על זמן קיומם של חיידקים על אוכל (כלומר אחרי כמה זמן הם כבר מתים אם הם נמצאים על אוכל והאם אם אני נוגעת באותם שאריות או אוכלת את זה כעבור שבוע שאותו אוכל נמצא בטמפרטורת החדר האם אני יכולה להידבק במחלה או לקבל זיהום) האם זה רק בראש או שבאמת יכול להיות לי זהום או מחלה מזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשש מזיהום או מחלות כתוצאה מאוכל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/10/2010

היי נילי

צדקת שאת השאלה על החיידקים פרסמת כאן.
    ממליץ לטפל בבעיה הבסיסית, הנפשית.
    באם התיאור שלך ממושך ? גורם סבל רב ? ופוגע בתיפקוד ? ( גוזל זמן רב)
    מומלץ לפנות ליעוץ מיקצועי.
    אפשר להתחיל עם רופא משפחה ובהמשך לפנות לפסיכיאטר.

בברכה

דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נילי

אור
    19/10/2010

תודה על תשובתך, אך איני מבינה אם באמת יכול להיות זיהום או מחלה כתוצאה מזה או שזה רק בראש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נילי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/10/2010

נילי

לגבי חיידקים ואוכל , מומלץ לישמור על הייגינה וניקיון.
    המלצתי כנ''ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו