מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש מזיהום או מחלות כתוצאה מאוכלאור19/10/2010
שלום, שמי נילי ואני בת 23, בכל פעם שאני אוכלת אני מרגישה שאני צריכה לשטוף את ידיי אחרי הארוחה בגלל חשש מזיהום או מחלה אם נגעתי באוכל בידיי. לפעמים אני חושבת שזה לא הגיוני כי אני אומרת לעצמי אם זה נכנס לי לגוף אז למה שאני אדבק במגע עם אותו אוכל? אך עדיין אני הולכת ושוטפת את ידיי במים וסבון.
כמו- כן אני מפחדת מחיידקים לדוגמא: אם השארתי קערה במטבח עם שאריות של אוכל בתוכה ועובר לדוגמא זמן של שבוע האם מצטברים על זה חיידקים? האם יקרה לי משהו אם אני אגע או אוכל את זה?
אשמח אם תענו לי על זמן קיומם של חיידקים על אוכל (כלומר אחרי כמה זמן הם כבר מתים אם הם נמצאים על אוכל והאם אם אני נוגעת באותם שאריות או אוכלת את זה כעבור שבוע שאותו אוכל נמצא בטמפרטורת החדר האם אני יכולה להידבק במחלה או לקבל זיהום) האם זה רק בראש או שבאמת יכול להיות לי זהום או מחלה מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מזיהום או מחלות כתוצאה מאוכל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2010היי נילי
צדקת שאת השאלה על החיידקים פרסמת כאן.
ממליץ לטפל בבעיה הבסיסית, הנפשית.
באם התיאור שלך ממושך ? גורם סבל רב ? ופוגע בתיפקוד ? ( גוזל זמן רב)
מומלץ לפנות ליעוץ מיקצועי.
אפשר להתחיל עם רופא משפחה ובהמשך לפנות לפסיכיאטר.
בברכה
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנילי
אור19/10/2010תודה על תשובתך, אך איני מבינה אם באמת יכול להיות זיהום או מחלה כתוצאה מזה או שזה רק בראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנילי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2010נילי
לגבי חיידקים ואוכל , מומלץ לישמור על הייגינה וניקיון.
המלצתי כנ''ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)