מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מטיפולים.דליה20/10/2010
שלום.
אני בבסיס בן אדם לחוץ ועצבני . אפילו לקחתי כמה חודשים אסטו שנה שעברה ואז הפסקתי. אך מה שמטרידה אותי היא חרדה שלא היתה לי והתחילה לי לפני כמה שנים
והיא חרדה ופחד מטיפולים שאמורים להיות כיפיים ופעם הייתי נהנית מהם כמו מס'ג, כמו טיפול אצל קוסמטיקאית , כמו איפר מקצועי , כמו טיפולי רפואה משלימה שאני רוצה עכשיו לעבור וכמובן צילומים רפואיים וכו'.
משום מה איך שמתחיל הטיפול אני מרגישה שמישהו סוגר עליי ואני לא יכולה לנשום
ויש לי לחץ כמו חרדה כזאת ואני רוצה לברוח. זה רק בשנים האחרונות וזה מציק לי מאוד כי אני דוחה דברים עקב הפחד המוזר הזה.
מה ניתן לעשות כדי להתגבר על המועקה הזאת בזמן טיפול כי אני רוצה להנות ולא לפחד כמו פעם מטיפולים שונים. דוקא בדיקות דם וזריקות וחיסונים ממש לא מפחידים אותי.
נא עצתכם.
תודה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מטיפולים. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/10/2010שלום דליה !
את מתארת חרדה ואף מצב פוביה.
( למרות שיש להשלים מידע על מנת לברר לגבי התקפי פאניקה, עד כמה המיגבלה ועוד)
מומלץ לפנות לייעוץ מיקצועי, הגישה היום מתן טיפול תרופתי
( נוגד דיכאון מקבוצת SSRI ) ואו טיפול התנהגותי קוגנטיבי ( CBT ) .
מצורף צילום להמחשת תרשים המודל הקוגנטיבי.
בברכה !!!
דר' יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)