מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיסוציאציה שלא חולפתמיואשת25/10/2010
שלום רב לד"ר.
אני בת 26, אני סובלת באופן רצוף כבר כמה שנים מתחושת ניתוק, הרגשה לא מציאותית, תחושת חלום... נראה שגם מדראליזציה,דפרסונליזציה.
המצב הזה מאד קשה ומעיק. יש לי היסטוריה פסיכיאטרית שכוללת גם מצבי דכאון, חרדות...
לפני חצי שנה היה לי משבר נפשי ולאחרונה התחלתי טיפול ב"ויפאקס" ויש שיפור מבחינת החרדות וגם מבחינת הדכאון.
אבל לתחושת הניתוק אני לא מוצאת מרפא, וזה מפריע לי מאד.
אני לא עובדת כרגע ולא נמצאת בתעסוקה... אבל מחפשת כרגע דיור כדי שאוכל לצאת מהבית כי לא טוב לי כאן.
שאלתי היא:
מה אני יכולה עוד לעשות עם התחושה הזאת? בעבר אבחנו את זה כ"מצב פסיכוטי" ונתנו לי נוגדי פסיכוזה שלא הקלו ורק עשו לי תופעות לוואי. כשהגעתי לייעוץ אחר אצל רופאים הם הורידו לי את התרופה ואמרו שאני בכלל לא צריכה אנטי פסיכוטי ושזה לא קשור לפסיכוזה. אך בינתיים לא נמצא שום פתרון לבעיה העקשנית הזאת.
מה אני עושה בעצם? האם כל חיי אצטרך לחיות עם התחושות הנוראיות האלה ולא להרגיש מציאות וחיים סביבי ובי? אני בכלל לא מרגישה חיה. שום דבר לא מרגיש לי צלול ושיש לי שליטה. האם תחושת ההזיה הזאת לא תעבור לי והיא לתמיד?
עכשיו הרופא הנוכחי רוצה להוסיף שוב אנטי פסיכוטי במינון קטן, לא יודעת מה זה יכול להועיל כי כבר היו לי נסיונות עם התרופות האלה שלא הצליחו.
מה עוד אפשר לעשות? אני מרגישה שאני כאילו לא אני, לא מחוברת לכלום... בבקשה אם תוכל להגיד לי על פתרון כי בינתיים הזמן עובר ולא מצאתי פתרון (הייתי גם בטיפולים פסיכולוגיים,אשפוז,אשפוז-יום) תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסוציאציה שלא חולפת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/10/2010שלום רב !
הגישות הטיפוליות מגוונות
תרופתי :
SSRI ( פרוזאק )
קלומיפראמין ( טיפול נוגד דיכאון ישן)
קלונקס ( נוגד חרדה )
לאמיקטל ( מיצב מצב רוח ובמיוחד דיכאון, יעיל לפעמים במצבי דיסוצ. )
שיחות :
טיפול התנהגותי קוגנטיבי ( טיפול קצר טווח מכוון לסימפטומים)
דינאמי - פסיכותראפיה ארוכת טווח, מכוונת לתובנות ושינוי.
היפנוזה
תנסי לפנות אל: ד''ר חיים שם דוד ( מנהל הפורום) באופן פרטי , הוא מוסמך בהיפנוזה , אולי יוכל לעזור.
בברכה !
דר' יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)