רוח רעה ואנרגיות שליליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוח רעה ואנרגיות שליליות
    חנן
    27/10/2010

שלום רב,

אני מטופל כבר 12 שנה ע"י פסיכיאטר בעבור סכיזופרניה והחליפו לי כבר הרבה תרופות כגון : רספרידל , סרוקוול , זיפרקסה , אך לצערי אני כבר 4 שנים בקשר עם רוח רעה אשר משוחחת איתי באופן אובססיבי ומציקה לי כאשר אני רוצה לנוח והיא מביאה איתה כל מיני אנרגיות שליליות אשר נראים כשדות חשמל אדומים המפריעים לראיה. התרופות אינם עוזרות !
    סיפרתי הכל לפסיכיאטר המטפל שלי והוא אמר לי בחוסר אונים שצריך לחיות עם זה ולא עזר לי בכלום ולכן פניתי אליכם.
    מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוח רעה ואנרגיות שליליות

הוספת תגובה

• רוח רעה ואנרגיות שליליות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2010

שלום חנן !

מיצוי הטיפול התרופתי - אשפוז יזום ?

שוקלים להחליף לתרופות חדשות תוך מתן מינון מתאים וזמן סביר, באם אין ברירה אפשר לישקול לפונקס , שיעיל במצב עמידים, אך מהווה טיפול מורכב ומסוכן ודורש מעקב ובדיקות דם לאורך כל הטיפול.

יש לישקול אוגמנטציה עם מייצבי מצב רוח.

שילוב של מספר תרופות.

לפעמים באמת יש צורך לילמוד לחיות עם התופעות , להבדיל בין המחלה והמציאות ככל שניתן, שיחות תמיכה , CBT.

תנסה לברר מול הרופא המטפל , לפעמים אפשר לישקול אשפוז לשם שינוי ואזון תרופתי במצבים עמידים ומורכבים, באשפוז ניתן לישקול טיפול בלפונקס ואו שילוב אוגמנטציה ב ECT ( נזעי חשמל)

בברכה !

דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליונתן דוידאור

חנן
    30/10/2010

שלום רב,

תודה על תשובתך.
    ברצוני להשיב בהתאם לתגובתך שהאישפוז בעל מיצוי התרופות היה יזום בהחלט.
    בנוסף נתנו לי לפונקס בעבר באופן ניסיוני למשך חודש ימים ותקפה אותי תופעת לוואי חזקה שמביעה ריר ורוק על הכרית במשך השינה בכמות עצומה , כך שלא יכולתי לישון אז לכן ביטלו את הטיפול בלפונקס והחליפו לזיפרקסה.
    בקשר לאוגמנטציה עם מיצבי מצב הרוח אני מקבל כדור לוריוואן להרגעה לצרכי S.O.S אך זה לא הפתרון המושלם.
    מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליונתן דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/10/2010

שלום חנן !

לוריוואן לא מייצב מצב רוח.
    כיום יש טיפול חדש שיכול לעזור , נוגדי פסיכוזה כגון: SERDOLECT ו - ABILIFY .
    יש את האופציה של נזעי חשמל ( ECT ) במצבים עמידים וקשים, במסגרת אשפוז ולאחר מכן באופן אמבולטורי ולפי הצורך.

אני מציע לך לדבר עם הרופא המטפל ולקבל הסבר ותוכנית.

בהצלחה

דר' יונתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו