תביעת נכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תביעת נכות
    דניאל
    28/10/2010

שלום לכם
    אני סובל מהפרעת O.C.D חמורה שמתבטאת בטקסים רגילים וטקסים מנטליים ללא הפוגה, אשר שוללת ממני את התיפקוד, וגורמת לי לשהות כל היום בבית במיטה, לפני שנה התאשפזתי בתל השומר עקב החמרת ההפרעה, ויש לציין שאני 5 שנים בטיפולים פסיכיאטרים אך אין תוצאות משמעותיות,
    הגשתי תביעת נכות לביטוח לאומי כדי שאוכל לממן את הטיפולים היקרים שלי (CBT ותרופות),
    לאחרונה אני חש שיפור בתרופה החדשה שאני נוטל (סרנדה+למיקטל), ועוד מעט מגיע הזימון לועדה של הביטוח לאומי, והם יראו אדם כמעט רגיל לגמרי (בגלל השיפור מהתרופה) ואז לא יתנו לי קיצבה ולא אוכל לממן את הטיפולים היקרים,
    האם אני צודק בחשיבה הזאת שלי ? ואם כן אז מה לעשות (להפסיק ליטול את הכדור עד אחרי הזימון לועדה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תביעת נכות

הוספת תגובה

• תביעת נכות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2010

שלום דניאל !

בשום פנים אסור לך להפסיק טיפול.
    המטרה של דמי נכות נפשי - לאפשר קיום למי שתיפקודו ניפגע באופן מהותי מהמחלה.
    מדוע אינך עובד אם המצב טוב יותר ?
    חלק מהטיפול זה שיקום תעסוקתי , חזרה לשיגרת עבודה, מה שיכול לתרום לאזון המצב הנפשי.

באם יש לך קושי לתפקד ולעבוד אתה יכול להסביר זאת בוועדה וכן את הצורך בהמשך הטיפול היקר שאתה לא מסוגל לממן ללא עזרה.

בהצלחה

דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו