בעיות דיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות דיבור
    מיכל
    28/10/2010

דר' שלום רב,

אני פונה בהקשר לאח שלי הסובל מסכיזופרניה, בן 24. כבר מספר חודשים הוא סובל מבעיות דיבור המתבטאות בקושי לפתוח את הפה לגמרי בשעה שמדבר, וזה נשמע ונראה כאילו הלסת ושריריה תפוסים. הפסיכיאטר אמר שזה נובע מהכדורים שלקח בעבר - INVAGA. היום הוא לוקח את ה"לפונקס"..

הפסיכיאטר שלו הפנה אותו לנוירולוג לגבי הבעיה, אך לא נשמע בטוח כלל שהנוירולוג יתן מענה לבעיה שיש לו..

באיזו דרך/ערוץ ניתן לטפל בבעיה מהסוג הזה ??
    לאן עלי לפנות?

בבקשה עזרתך !

תודה רבה רבה, מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות דיבור

הוספת תגובה

• בעיות דיבור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/10/2010

שלום מיכל !

לפי התיאור, אני מניח שמדובר בתגובת לוואי מאוחרת , TARDIVE DYSKINESIA .

הטיפול היעיל כיום: ( XENAZINE 25MG ( (tetrabenazine , וויטאמין E כתוספת ובהחלט לפונקס.

קסנזין טיפול מקובל במחלת האנטינגטון כוריאה , מחלה מוטורית נוירולוגית.

מנגנון הפעולה של קסנזין :

בטיפול תרופות נוגדות פסיכוזה ( במיוחד פוטנטיות ) חוסמות את קולטני דופאמין 2 פוסט סינפטיים במח. המח מנסה לאזן ויוצר קולטנים רבים לדופאמין כקומפנסציה ל"חוסר דופאמין" , חוסר יחסי בלבד , בתאים מייצרים דופאמין באופן נורמאלי , אך לא יכולים להיקשר בגלל החסימה של התרופה. נוצר מצב של רגישות ייתר לדופאמין ( HYPERSENSTIVITY ) , ותגובה הגופנית : פעילות מוטורית אקסטרה פירמידלית ( מחוץ למסלול המוטורי בשם פרמידה ).
    בנוירולוגיה , יש מחלות שונות כגון: האנטינגטון כוריאה ( מחלה תורשתית קשה) ומחלות נוספות הקשורות לבעיה מוטורית , שמשתמשים בהן בקסנזין.
    התרופה קסנזין מורידה את כמות הדופאמין המופרש מהתאים לפני הסינפסה ( PRESYNAPTIC ) ובכך התגובה המוטורית הקשה יורדת, בהתאם לירידת הגירו הדופאמין בקולטנים בחלק לאחר הסינפסה. POST SYNAPTIC .

מה עושים?

אפשר לפנות למרפאה נוירולוגית המתמחה בבעיות מוטוריות, פסיכיאטר מומחה גם רשאי לרשום תרופה זו ( כלולה בסל הבריאות)

בברכה !!

דר יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' דוידאור

מיכל
    28/10/2010

דר' דוידאור, הרבה תודה על ההכוונה!!
    עזרת לי מאוד!!
    סופ"ש נעים, מיכל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו