אני מעונין לדעת ...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מעונין לדעת ...
    אמיל
    29/10/2010

א. האם יש דבר כזה מזל [או שזה תלוי אך ורק במעשיו של אדם]

ב.שמעתי סיפורים רבים על מוות קליני ועל הפירוט של מה שרואים במילים אחרות שיש עולם הבא וזה מחזק איך שהוא את האמונה באלוהים אישי שנותן דין על מעשים
    האם אתם בתור פסיכיאטרים על רקע ידיעתכם מאמינים במוות קליני מהסוג הזה?

ג.האם נוכחתם לסיפור כזה אמיתי אני פונה לצד המדעי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מעונין לדעת ...

הוספת תגובה

• אני מעונין לדעת ... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2010

שלום אמיל !

אני מאמין שהאמונות וכן פילוסופיה יכולים לעזור בפסיכיאטריה , במיוחד בטיפול בשיחות , פסיכותראפיה.
    בשיטת הטיפול הקיומית ( Existentialism ) , בהחלט יש מקום לברר מול המטופל לגבי אמונותיו, מרכיבים למשמעות בחייו ועוד

לדוגמא : ויקטור פרנקל, לוגוטראפיה, בספרו "האדם מחפש משמעות" מספר על רב אשר שרד את השואה ומשפחתו ניספתה, כאשר זה התחתן בשנית סבל מאוד ולא הבין זאת, ויקטור פרנקל הסביר לו את המשמעות היהודית של העולם הבא ושיש סיכוי שיפגוש את ילדיו שם, מה שעזר לרב להתגבר על מצבו הקשה....

לגבי מוות קליני , מצב שבו אין פעילות לבבית, זה קורה הרבה ברפואה דחופה שמצילים אנשים ממוות קליני, כמובן שיש לנו הסבר מדעי אשר לפיו אנו נותנים את הטיפול הרפואי אשר מציל חיים.

בברכה !

דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו