אמא שלי - עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא שלי - עזרה
    שירי
    29/10/2010

ד"ר שלום וברכה,

אמא שלי בת 72. אשה שכל היום מתעסקת במיסטיקה וכישופים, מחטטת בפחי זבל כדי להוציא משם דברים שכביכול יש להם 'משמעות מיסטית' וכו, ובנוסף מאמינה כי ניחנה ביכולת טלפתיה אל נשיאים וראשי ממשלות למיניהם, איתם היא כביכול מתקשרת ו'מפעילה' אותם לכלל מעשים חשובים. בקיצור, היא טוענת על עצמה שהיא 'שומרת עולם'; היא זאב בודד, לא מתקשרת לאף אחד, לא באה להלוויה של אבי ז"ל, מאמינה בכל מיני אמונות ביזריות (פעם אמרה לנכד שלה שהרוח של סבו - אבא שלי - נכנס בו כדיבוק), מספרים לי שאנשים ממש מפחדים ממנה וקוראים לה 'מכשפה', בעוד שלי ברור שהיא סובלת מאי-שפיות כלשהו. חשוב לציין שמאחר והמודעות שלה מלאה והיא עצמאית לחלוטין - אינה סובלת מנכות כלשהי - אין שום סיכוי להביאה לבירור פסיכיאטרי זה או אחר. ממה לדעתך היא סובלת? אשמח אפילו לקצה חוט.
    אציין גם שלכאורה אינה סובלת מדיפרסיה, ומעולם לא היו ניסיונות התאבדות (ואף לא מחשבות על מוות).
    גם ארצה לציין שאף אחד מאחיי הגדולים לא מברר לעומק ממה היא סובלת, לכן אני די מיואשת ואודה לך אם תייעץ לי...

תודה על התייחסותך,
    רוזמרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא שלי - עזרה

הוספת תגובה

• אמא שלי - עזרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2010

היי רוזי !

ללא בדיקה מסודרת ועל סמך התיאור שלך , כמובן שאנחנו בתחום הספקולציות בלבד ולא אבחנות מסודרות ומקצועיות.

עדין, אם התיאור התחיל באופן פתאומי , יש צורך לשלול בעיה אורגנית, בעיה במח, אם הכל תקין ואין הסבר רפואי לבעיה אורגנית, ייתכן ומדובר
    VERY LATE ONSET SCHIZOPHRENIA

מומלץ להתחיל בכל מקרה בפניה לרופא משפחה , בדיקת הנושא הגופני - אורגני.( בדיקות דם ושתן, הדמייה מוחית, צילום חזה ועוד..)
    יש ליבדוק את הנושא של יכולתה לחשוב ולתפקד מנטלית, ייתכן שזקוקה לאפוטרופוס מבית משפט.( לברר מול רופא משפחה או עו''ס)

לגבי התיאור אין ספק שחייבת מעקב וטיפול איש מיקצוע.

אפשר לערב גורמי רווחה בעירייה במקום מגוריך, עו''ס שתתרשם ממצבה ותעזור להחליט לגבי יכולתה להסתדר לבד, אולי זקוקה להשגחה ועוד...

בברכה !

דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו