ציפרלקס והזעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס והזעה
    יעל
    31/10/2010

שלום
    אני בת 29.5.
    לפני כשנתיים וחצי התחלתי ליטול ציפרלקס לטיפול בחרדות.
    לאחר כשנה החלו להופיע הזעות לילה חמרות שהקשו עליי מאוד לישון באופן רצוף. תחילה לא קישרתי אך לאחר בדיקות אצל מספר רופאים מתחומים שונים הגיעו למסקנה כי ההזעות נגרמות כתופעת לוואי של הכדור. עם הזמן גם במהלך היום התחלתי להרגיש שחם לי מעבר לרגיל והזעתי (זה היה בשיא החורף). הפסקתי ליטול ציפרלקס ועברתי לטיפול הומאופתי בהיפריקום ודיקור סיני שעזרו לי מאוד. אחרי חצי שנה של טיפול החרדות חזרו בעקבות טיסה (סובלת מפחד טיסות) ונאלצתי לחזור וליטול את הכדור (הפעם את הגירסא של טבע). בחודשים האחרונים הכל היה בסדר, חזרתי לעצמי והחרדות ירדו. אך בשבוע האחרון חזרו ההזעות, אני שוב לא ישנה בלילות כמו שצריך ואני מוצאת את עצמי אובדת עצות - האם להפסיק ליטול את הכדור ואם כן אני מאוד חוששת שהחרדות יחזרו.
    מה גם שאני מתחנת בעוד כחודשיים ורוצה לעבור את התקופה הזאת בנועם ללא התקפי חרדה.
    הפסיכיאטרית שלי בחופשה בחול ואין לי עם מי להתייעץ בנושא.
    אשמח לקבל עצה.
    תודה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס והזעה

הוספת תגובה

• ציפרלקס והזעה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2010

שלום יעל !

זיעה אכן תופעת לוואי מטיפול נוגד דיכאון מקבוצת SSRI .
    שכיחות התופעה בין 9 ל 18% .
    קיימים מספר טיפולים כנגד ההזעות, מכוון למערכת האנטי היסטמינית ואנטי כולינרגית, כגון: cyproheptadine בנזוטרופין ועוד.
    דיוויחים בודדים ששינוי לטיפול בפרוזאק ( SSRI ) או MIRO ( מנגנון אחר) יכול להטיב .

להפסיק ציפרלקס לא מומלץ בזמן שהרופא המטפל לא נימצא, בגלל הסכנה להחמרה משמעותית בחרדה.

בברכה !

דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו