היתי רוצה לדעת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היתי רוצה לדעת...
    אמיל
    01/11/2010

1.האם יש קשר במידת מה בין יכולת זיכרון לבין יכולת אנטלקטואלית?

2.בכללי אילו שיטות תוכל בתור פסיכיאטר לתת לי לשיפור או ליעול הזכרון בצורה כזאת או אחרת

3.בנוסף אשמח שתאשש את הטענות בהקשר של פעילות ספורטיבית על מידת יעילותה הרבה לנפש האדם

4.אם כבר מדברים על פעילות פיזית ... מה בקשר לטענה שעלים ירוקים עוזרים גם הם בדרך כל שהיא לשלוות נפש וכו ....

*אני מקווה שזה בסדר שאני שואל המון שאלות פשוט האתר הזה נהדר ואתם עונים מהר תשובות מספקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היתי רוצה לדעת...

הוספת תגובה

• היתי רוצה לדעת... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/11/2010

שלום אמיל !!

1. כן , היכולת ליזכור ולהשתמש בזיכרון מהווה חלק משמעותי באינטלגנציה, היכולות ללימוד נושא חדש ולהשתמש בו.
    2.שיפור זיכרון, ללימוד תרגילי הרפייה , מצב רגיעה ככל שניתן, ניסיון ליקרוא עמוד בספר ולאחר מכן לדקלם ולסכם מה קראתה, משחקי ריכוז וחשיבה ...

3. פעילות גופנית מומלצת מאוד, תרומה ללב ומערכת כלי הדם וכן לנפש, יכולת ליפרוק מתחים, הזרמת דם טובה יותר ורגיעה באופן כללי.

4. הירוקים בריאים , מכילים וויטאמים מקבוצת ה B , במיוחד חומצה פוליט. חומצה פוליט ובמיוחד פולאט מהווים מרכיב חשוב ביצירת נוירוטראנסמיטרים במח ( סרוטונין, דופאמין ונוראדרנלין) זאת על ידי תרומת קבוצת מתיל ( CH3 ---R )
    לתהליך יצירת החומר במח, טריפטופן ( חומצה אמינית - מרכיב מחלבון) מתפרק בעזרת אנזמים ותיווך של פולאט ונוצר סרוטונין. באם חסר פולאט במח מצטבר חומר רעיל בשם הומוציסטין שמזיק מאוד לגוף.

בחו''ל יש תרופה ( תוסף מזון) L METHYL FOLATE , אשר עוברת בקלות את המח ומאוד יעילה בתרומת קבוצת מתיל, בארץ יש לנו חומצה פולית אשר צריכה להיהפך ל מתיל פולאט ורק חומר קטן מגיע למח, לכן לפעמים זקוקים לתוספות וויטאמינים של חומצה פוליט ( B9 ) בכמות גדולה.
    מצורף ציור המדגים את תהליך השינוי, למי שמתעניין.

זה בסדר שאתה שואל .

בברכה !

דר' יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו