סחרחורת וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סחרחורת וחרדה
    איתי
    01/11/2010

שלום.
    אני בן 24 ומאז שאני זוכר את עצמי אני נתקף לפעמים בתחושת סחרחורת (לא סיבובית אלא יותר כמו תחושה של עמידה על קרקע לא יציבה או light headedness) שמלווה בהתקף חרדה.
    הייתי בטיפולי CBT שבהם ניסיתי ללמוד לנתק את תחושת הפחד מתחושת הסחרחורת אבל ללא הואיל.
    הבעיה היא שמניחים שהסחרחורת נובעת מלחץ או מההתקף חרדה עצמו אבל אני מרגיש קודם את הסחרחורת ואז בגלל פירוש שאני נותן לה אני נתקף חרדה וזה משאיר אותי עם התחושה שהסחרחורת היא ממקור פיזי כלשהו.
    מה אתם אומרים? האם התקף חרדה יכול להתחיל מתחושה של סחרחורת ורק אז מהפירוש שניתן לסחרחורת להתפתח להתקף פאניקה?
    זאת פחות או יותר החידה של החיים שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורת וחרדה

הוספת תגובה

• סחרחורת וחרדה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    03/11/2010

אנשים עם חרדה נוטים לפרוש יתר של כל סימפטום גופני. בהחלט יתכן שאתה מרגיש תחילת סחרחורת ומייד נכנס ללחץ דבר שמגביר את הסחרחורת ואז אתה כבר במעגל החרדה והתקף הפאניקה

לא ציינת אם טופלת תרופתית, אפשרויות נוספות לטיפול מעבר ל CBT הם ביופידבק והיפונוזה רפואית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

איתי
    03/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו