מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קפאין ומצב רוחמתי02/11/2010
ברצוני לשאול האם יש קשר בין קפאין ומצב רוח?
שמתי לב שכאשר אני שותה קפה, תוך דקות ספורות נעלם "ענן" הדיכאון ואני יותר נמרצת ושמחה. קלילה וזורמת.
מה שמתסכל הוא שכעבור שעות אחדות ההשפעה פגה ושוב יורד עלי ענן דיכאון. (קל אמנם, אף פעם לא לקיתי בדיכאון קליני) והוא נעלם שוב כאשר אני שותה קפה.
רציתי לברר האם אכן ישנה איזושהי השפעה פיזיולוגית לקפה על המוח ועל עניין המצב רוח? הרי אי אפשר לשתות כל כך הרבה קפה. לי כמות גדולה של קפאין גורמת לחוסר שקט, נדודי שינה ועצבנות. במינון נמוך זה דווקא טוב אלא שאני צריכה להגדיל כל פעם את הכמות או להקטין את המרווחים בין שתיית הקפה.
על תשובותיכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין ומצב רוח - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי03/11/2010הקפאין הוא חומר פסיכוגני, כלומר משפיע על המוח. לכן יש לו גם תופעות התמכרות וסימפטומים של גמילה.
אבל- אם את נזקקת לעזרה כי את סובלת מדיכאון, אולי כדאי שתפני לאיש מקצוע לקבלת יעוץ מסודר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)